top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De president van Argentinië, Javier Milei, is de eerste leider die een boom plantte sinds 7 oktober

Foto KKL - JNF


Vandaag, woensdag 7 februari, heeft de president van Argentinië, Javier Milei, een bezoek gebracht aan de Grove of Nations van KKL-JNF in Jeruzalem en een boom geplant als symbool van vrede en eenheid tussen Argentinië en Israël.

Vandaag (woensdag) heeft Javier Milei, president van Argentinië, een boom van vrede en hoop geplant in de Grove of Nations van Keren Kayemeth LeIsrael – Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) in Jeruzalem, waarmee hij de eerste president is die deelneemt aan deze betekenisvolle traditie sinds het uitbreken van de oorlog in Israël op 7 oktober . Het bezoek van de president aan het bos der naties hier in Jeruzalem, een stad die het verhaal vertelt van het Joodse volk en de staat Israël, nu Israël rouwt om de dood van zijn burgers en soldaten, is een sterk symbool van de eenheid en gedeelde waarden van Israël en Argentinië.

KKL-JNF-voorzitter Ifat Ovadia-Luski: “Bij deze belangrijke gelegenheid herinneren we ons de president van Argentinië, de heer Javier Milei, te bedanken voor zijn deelname aan de jarenlange traditie, door zich aan te sluiten bij een rij presidenten en wereldleiders die een boom hebben geschaafd KKL-JNF's Grove of Nations. Dit hartverwarmende gebaar tijdens de ontberingen die Israël tijdens de oorlog doormaakt heeft een diepe betekenis, niet alleen voor ons bij KKL-JNF, maar voor alle burgers van Israël en de Joodse gemeenschap in Argentinië. We willen ook onze dank betuigen KKL-JNF's vrienden en bondgenoten in Argentinië voor de warme en diepe verbinding die de afgelopen jaren is ontstaan ​​en vooral in de moeilijke tijden die Israël doormaakt. Ik ben blij en trots dat de president, ondanks de uitdagende omstandigheden, ervoor heeft gekozen om naar KKL te komen. JNF's bos van naties hier in de bergen van Jeruzalem en plant een boom van vrede en hoop - een gedeelde hoop voor beide naties om de banden te versterken en de samenwerking te bevorderen."

182 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page