top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De vrouwelijke soldaten die rugdekking geven aan de soldaten in het veld

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.


Al wekenlang zijn de soldaten van het 460e leger bezig met het elimineren van terroristen, het lokaliseren van IED's en het vernietigen van tunnelschachten. Maar achter de gepantserde personenwagens, de infanteristen en de ingenieurs staan ​​soldaten, veelal reservisten, die 360 ​​graden naar het slagveld kijken en de handelwijze perfectioneren tegen de bedreigingen voor de strijdkrachten in het veld - in realtime via geavanceerde commando- en controle communicatiesystemen zoals de CID.

Foto IDF woordvoerder


“Ik assisteer de brigade in de planningsfase, en ook bij de uitvoering”, legt majoor D uit. “Ik heb de inlichtingen over de sector en de andere strijders in het veld, dat ik eerder moest kennen. Een belangrijke operatie in de operatie zelf, ik verbind het met naburige strijdkrachten en vuur natuurlijk indien nodig.


Vorige week nog rondden de strijders van het bataljon een andere activiteit af, en terwijl ze zich voorbereidden op de nachtelijke verdediging naderden verschillende terroristen de tank en vuurden er een RPG op af. De observatiemacht zag alles, nam contact op en toen werd de aanval gelanceerd.

Foto IDF woordvoerder


"Wij controleren de locaties van de strijdkrachten en hadden voorbereidende coördinatie met het Israëlische leger", herinnert de commandant van de eenheid zich, "dus zeer snel maakten we gebruik van verzamel- en aanvalselementen uit het gebied." op het moment van detectie, dankzij de nauwe samenwerking tussen het complex, L'Zik en de strijders via een militair inlichtingensysteem dat realtime gegevens uit het veld aan de besluitvormers levert, werden de terroristen geëlimineerd.

Foto IDF woordvoerder


"De vijand schiet en vlucht langs paden die hij van tevoren heeft gepland, maar we hebben het vermogen om hem vanuit de lucht te identificeren en cirkels effectief te sluiten", verklaart majoor D. Om een ​​dreiging die probeert te ontsnappen uit te schakelen, beschikt de eenheid over diverse mogelijkheden: "In een ervan identificeerden ze een terrorist met een RPG, de jagers schoten op hem en hij rende weg met een aantal anderen, en dankzij de inzamelings- en vernietigingsmogelijkheden hebben we ze geëlimineerd."


Ze helpen niet ‘alleen’ bij het vernietigen van de vijand, maar zoals uitgelegd door majoor A, commandant van een eenheid van de 460e Brigade – ook bij het beperken van de schade aan niet-betrokkenen, het afgeven van rapporten en het evacueren van de gewonden: ‘Wij zorgen ervoor dat dat alles zo snel en veilig mogelijk verloopt, dankzij ons vermogen om de tools en bevoegdheden tegelijkertijd te beheren."

Foto IDF woordvoerder


Een van de grootste uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, is het dichte en vertakte slagveld. "Het is niet gemakkelijk", getuigt majoor A, "maar daarvoor zijn we hier: om met de vereiste precisie en scherpte te werken, zodat alleen de vijand wordt geschaad."


Daarom is de communicatie met de luchtmacht ook non-stop. De soldaten van e eenheid worden op de hoogte gehouden van de situatie van de strijders op het slagveld en geven deze weer aan alle aanvallende elementen, waardoor een actueel beeld ontstaat van het vijandelijk gebied: waar een hoge concentratie terroristen is. Zo worden gerichte, snelle en dodelijke luchtaanvallen uitgevoerd.

Foto IDF woordvoerder


“Het is verbazingwekkend om te zien welke kracht deze capaciteiten hebben op het slagveld”, zegt hij. “De strijders voeren een complexe taak uit in de divisie en beschermen de logistieke as, maar gaandeweg zijn we er ook in geslaagd extra taken uit te voeren die niet mogelijk waren.” vooraf voor ons gedefinieerd, en we hebben al heel wat operationele successen geboekt, waar u in de toekomst wellicht nog meer over zult horen”.
280 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page