top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Denemarken en Engeland eerste Europese landen op Rode Lijst van Israël, meer zullen volgen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Dr. Sharon Alroy-Preis, hoofd van de volksgezondheidsdiensten bij het ministerie van Volksgezondheid, zei op zondagavond dat de komende 72 uur Denemarken en Engeland aan de lijst met Rode Landen zullen worden toegevoegd en het Israëli's verboden is naar deze landen te reizen, vanwege de om zich heen slaande Omicron variant in beide landen.


Later deze week zullen naar verwachting meer Europese landen aan deze lijst worden toegevoegd. Eerder op zondag was er al sprake dat ook België op de lijst zou komen, maar dit is voorlopig uitgesteld omdat het besmettingspercentage daar momenteel geen reisverbod rechtvaardigt.


Tijdens een persconferentie van het ministerie van Volksgezondheid, zei Alroy-Preis: "dit zijn twee landen waarin het duidelijk is dat de verspreiding van Omicron in de gemeenschap groot is".


Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz zei dat de komende dagen nog meer landen als "rood" zullen worden geclassificeerd, maar benadrukte dat de regering momenteel niet van plan is om internationale reizen volledig te verbieden. Hij drong er ook bij de Israëli's op aan af te zien van niet-essentiële reizen naar het buitenland.


Nachman Ash, de directeur-generaal van het ministerie, zei tijdens de persconferentie: "wie van plan is om op dit moment naar het buitenland te reizen, moet weten dat ze bij hun terugkeer waarschijnlijk in volledige quarantaine moeten gaan omdat het land tot een rood land zal worden verklaard".


Volgens nieuwe quarantaineregels die zondag zijn goedgekeurd door een Knesset-commissie, moeten Israëli's die uit "rode" landen komen, worden na aankomst naar een quarantainehotel gebracht waar ze gedurende ten minste 10 dagen in quarantaine moeten. Testen ze negatief dan mogen ze dat hotel verlaten en moeten thuis 7 dagen in quarantaine. Op de zevende dag worden ze dan weer getest, en indien deze test negatief is mogen ze quarantaine verlaten.


Israël zal dus voorlopig tot 22 december gesloten blijven voor alle buitenlanders, met zeer beperkte uitzonderingen die moeten zijn goedgekeurd door de zogenaamde uitzonderingscommissie.


Ondertussen heeft de vaccinatiecommissie van het ministerie van Volksgezondheid adviseerde zondagavond om geen vierde vaccinatie toe te dienen aan de algemene bevolking, inclusief immuun gecompromitteerde mensen.


Een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid zei dat de commissie een consensus had bereikt om prioriteit te geven aan het vaccineren van degenen die nog niet de aanbevolen drie doses van het vaccin hebben gekregen.


Directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Nachman Ash heeft gezegd dat er een "grote kans" is dat een vierde vaccin wordt aanbevolen, "maar we zullen moeten zien wanneer."


"We zien nog steeds niet de mogelijkheid om een ​​vierde vaccin toe te dienen aan de algemene bevolking, maar in de eerste plaats aan bevolkingsgroepen met een hoog risico", zei Ash.97 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page