top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Deze documenten onthullen de uitbuiting van moskeeën in de Gazastrook door Hamas en de Islamitische Jihad

Terreur infrastructuur bij school en moskee. Foto IDF woordvoerder


Gedurende de oorlog hebben de terroristische organisaties Hamas en de Islamitische Jihad herhaaldelijk moskeeën gebruikt voor terroristische doeleinden en om militaire operaties te bevorderen en uit te voeren.


Op basis van inlichtingen verzameld door de IDF tijdens de grondoperatie en identificaties van IDF-soldaten in het veld, hebben Hamas en de Islamitische Jihad wapenopslagfaciliteiten, tunnelingangen en operationele verzamelpunten ingebed in tientallen moskeeën in de Gazastrook.

Foto IDF woordvoerder


Documenten die onlangs door de IDF in Khan Yunis zijn verzameld, onthullen de invloed van Hamas op het religieuze leiderschap in de Gazastrook en tonen de omvang aan van de infiltratie van Hamas in lokale religieuze leiderschapsposities met de bedoeling haatzaaiende uitlatingen te bevorderen, aan te zetten tot geweld en burgers aan te moedigen zich aan te sluiten bij terroristen. groepen.


De uitbuiting van religieuze leiders en moskeeën door terroristische organisaties in de Gazastrook voor het bevorderen van terrorisme, het opslaan van explosieven en het uitvoeren van aanslagen vertegenwoordigt het ernstige misbruik van religieuze instellingen voor militaire operaties, waardoor aanbidders feitelijk in menselijke schilden veranderen.

Hamas en de Islamitische Jihad sparen alles in het werk om religieuze instellingen in de Gazastrook uit te buiten voor terroristische doeleinden, waardoor de burgers van Gaza in gevaar komen.


Hamas-documenten verzameld door de IDF in Khan Yunis met betrekking tot het gebruik van moskeeën voor terroristische doeleinden en de banden van imams met Hamas.

Foto IDF woordvoerder


Twee gerelateerde infographics over twee aan Hamas gelieerde imams die hun moskeeën gebruikten voor terroristische activiteiten541 weergaven1 opmerking
bottom of page