top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Directeur-generaal van Israël National Cyber Directorate "Iran is onze dominante rivaal"


Gaby Portnoy directeur-generaal Israël Nationaal Cyber ​​Directoraat. Foto via INCD


In zijn eerste openbare toespraak presenteerde Gaby Portnoy, directeur-generaal van Israel National Cyber ​​Directorate (INCD), het nieuwe INCD-project gericht op het verminderen van cyberaanvallen: The Cyber-Dome - een nieuwe big-data, AI, algemene benadering van proactieve verdediging. Portnoy presenteerde dit tijdens het jaarlijkse Cyber ​​Week-evenement onder leiding van het INCD en het cyberonderzoekscentrum van de Universiteit van Tel-Aviv.


INCD-gegevens die tijdens de conferentie werden gepresenteerd, onthulden dat het afgelopen jaar 1.500 cyberaanvallen zijn gestopt door INCD-teams.


Met betrekking tot aanvallers zei Portnoy: "Er is niet langer slechts één type ideologische officiële vijand. Aan de ene kant - Iran is onze dominante rivaal in cyber geworden, samen met Hezbollah en Hamas. We zien ze, we weten hoe ze werken, en wij zijn er. Aan de andere kant werd het spectrum ook opgerekt - tot aanvallers, aanvalsgroepen, volmachten, onafhankelijke misdaadorganisaties en particulieren".


Portnoy presenteerde het nieuwe project van de INCD: Cyber-Dome - een analogie met de Iron-Dome van Israël. "De Cyber-Dome zal de nationale cyberbeveiliging verbeteren door nieuwe mechanismen in de nationale cyberperimeter te implementeren, waardoor de schade van cyberaanvallen op grote schaal wordt verminderd. De Cyber-Dome zal ook tools en diensten bieden om de bescherming van de nationale activa te verbeteren als een geheel. De Dome is een nieuwe big-data, AI, algemene benadering van proactieve verdediging. Het zal real-time detectie, analyse en beperking van bedreigingen op nationaal niveau synchroniseren".


Portnoy voegde toe: "We moeten onze nationale activa op de best mogelijke manier beschermen en cyberbeveiligingsprotocollen die we gebruiken voor kritieke infrastructuur beschikbaar maken voor meer sectorale organisaties - overheid en privé". Portnoy benadrukte: "Je kunt cyberagressie niet alleen bestrijden. Je moet partners hebben, thuis, in je defensiegemeenschap, bij de overheid, in de verschillende sectoren, in de academie, in de privésector en over de hele wereld".

57 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page