top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Directeur ministerie van Volksgezondheid; "Israël ziet het begin van een nieuwe Covid golf"


Professor Nachman Ash. Foto via Gov.il


Israël ervaart het begin van een “nieuwe golf” van coronavirusinfecties, waarschuwde de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, professor Nachman Ash zondag, maar verzekerde het publiek dat er op dit moment geen nieuwe beperkingen worden overwogen.


“We zijn voorzichtig met terminologie omdat we ongeveer een maand geleden zoiets hadden: er was een toename en het ging heel snel terug. Deze keer is het echt anders, en er is een nieuwe variant, de BA-5 [variant] die besmettelijker is”, vertelde prof. Nachman Ash zondagochtend aan radio 103FM.


"Ik denk dat het mogelijk is om dit een nieuwe golf te noemen", zei hij, eraan toevoegend dat hoewel het aantal besmettingen is gestegen, de sterfte niet is toegenomen. "Ik hoop dat we, net als tijdens de Omicrongolf, hier zonder speciale beperkingen doorheen kunnen komen."


Wel wordt door het ministerie overwogen het verplicht dragen van mondmaskers in het openbaar vervoer en alle binnenruimten, weer in te gaan voeren.


Ash herhaalde de oproep van het ministerie van eerder deze maand aan risicogroepen, zoals ouderen en mensen met onderliggende ziekten, om weer maskers te dragen in afgesloten ruimten.


Sinds vorige week was de BA.5-variant verantwoordelijk voor 70 procent van de infecties in Israël en de BA2.12.1-stam tot 12 procent van de infecties. Voor zover bekend zijn deze twee varianten 15-25 procent besmettelijker dan de BA.2-variant.


Het Meir Medical Center in Kfar Saba kondigde zondag aan dat ze hun COVID-19-afdeling zouden heropenen vanwege een toename van ziekenhuisopnames.

142 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page