top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Door een auto-ongeluk in Zuid-Israël zijn 21 kinderen wees geworden


Foto via Rescue Union


Drie mensen zijn omgekomen bij een auto-ongeluk dat gisteren (dinsdag) in het zuiden van Israël plaatsvond tussen een vrachtwagen en meerdere voertuigen waarbij de vrachtwagen kantelde op een aantal voertuigen in de buurt van een moshav in de regionale raad van Beer Tuvia, in de buurt van Kiryat Malachi. 21 kinderen zijn daardoor wees geworden.


Bij het ongeval raakte nog een persoon zwaargewond, twee in matige toestand en drie licht. De chauffeur van de vrachtwagen, afkomstig uit Oost-Jeruzalem en zonder eerdere veroordelingen, is meegenomen voor tests in een ziekenhuis.


Een van de doden bij het ongeval is Tzipi Shimoni, een inwoner van Moshav Sde Uziyahu en de moeder van tien kinderen. Ze is dinsdagavond te ruste gelegd op de begraafplaats van de moshav. Een ander slachtoffer is Fantash Obenach, een moeder van acht kinderen uit Kiryat Malachi. De derde die werd gedood is Matanya Ayubi, een vader van drie kinderen uitMoshav Even Shmuel.


Fantash Obenach en Tzipi Shimoni Foto screenshot


Uit een reconstructie van het ongeval blijkt dat het ongeval plaatsvond nadat er een verkeersopstopping was ontstaan ​​door een uitgebrand voertuig op de weg. Een vrachtwagen kwam in botsing met het laatste voertuig in een file, gooide het over de weg, kantelde, verpletterde twee voertuigen en kwam in botsing met nog twee andere voortuigen.


Paramedici van Magen David Adom, Uriel Assulin en Meir Avivi, die ter plaatse kwamen, zeiden: "Een vrouw van in de veertig was bewusteloos en na medisch onderzoek moesten we haar dood vaststellen en een man van ongeveer 60 jaar oud die ernstig gewond was geraakt werd beademd en geëvacueerd naar het Assuta ziekenhuis in Ashdod op de intensive careafdeling."


“Een ander voertuig dat in de sloot aan de andere kant van de weg stond, heeft twee vrouwen van in de zestig gered toen ze volledig bij bewustzijn waren, ze werden in het veld onderzocht en werden ook geëvacueerd naar het Assuta ziekenhuis in Ashdod.


Een 61-jarige vrouw en een 22-jarige man werden gered uit een voertuig dat zich dicht bij de achterkant van de vrachtwagen bevond terwijl ze bij bewustzijn waren en leden aan verwondingen aan het bovenlichaam. "Ze werden ter plaatse behandeld en geëvacueerd door de MDA-ambulance naar het Barzilai-ziekenhuis in Ashkelon.


Een man van in de dertig werd gered uit een voertuig dat onder de achterkant van de vrachtwagen lag terwijl hij bewusteloos was zonder pols en zonder ademhaling en na medische tests werd zijn dood vastgesteld', voegde de medicus eraan toe. “Een ander bewusteloos persoon zat bekneld in een privévoertuig onder de voorkant van de vrachtwagen.


De bestuurder van de vrachtwagen, een 27-jarige man die volledig bij bewustzijn was en op de weg lag, werd ter plaatse behandeld en werd ook naar het ziekenhuis in redelijke en stabiele toestand.

363 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page