top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Door gebruik robots krijgen kankerpatiënten in Israëlisch ziekenhuis sneller medicijnen geleverd


De robot aan het werk in Sheba Medical Center. Foto Sheba


Door de Israëlische startup SeamlessVision geproduceerde kleine robots zullen in het Sheba Medical Center medicijnen voor kankerpatiënten gaan leveren zodra ze die nodig hebben waardoor uren aan tijd wordt bespaard.


Vanaf augustus worden medicijnen voor de oncologie afdeling inn het Sheba Medical Center niet meer door een man in een golfkar van de ziekenhuisapotheek naar de patiënten brengen, maar zal dit worden gedaan door robots die via ondergrondse tunnels de bestelde medicijnen vervoeren.


Dit scheelt uren aan tijd, volgens de hoofdapotheker van het ziekenhuis, Dr. Ande Lazarovich, tegen de Times of Israël , aangezien de koerier eenmaal per uur van de apotheek naar de oncologie afdeling gaat en door gebruik van robots deze nu kunnen worden bezorgd op het moment dat er om wordt gevraagd.


Niet alleen zullen de robots gebruik maken van het al bestaande ondergrondse tunnel netwerk maar ook van de gangen en liften.


Het is voor het eerst dat dit soort robots van SemalessVision worden ingezet, en het bedrijf hoopt daardoor ook internationaal de robots te gaan verkopen.


De CEO van het bedrijf, Amir Nardimon, zei dat "hoewel sommige gerobotiseerde medicijnafgiftesystemen al bestaan, die van hem geavanceerder zijn dan andere omdat de robots zelfs in de drukste gebieden kunnen werken en kunnen onderhandelen in buitenruimten met relatief vlakke oppervlakken, evenals binnenshuis."


"De robots hebben vier wielen en een elektrische motor", zei hij. “De batterijen bieden zes tot acht uur oplaadtijd voor continu gebruik, en de robots stoppen en laden zichzelf draadloos op tussen taken.


"Het compartiment voor de drugs is gekoeld op vier graden Celsius en is beveiligd, wat betekent dat het is vergrendeld, zodat drugs niet kunnen worden verwijderd tenzij mensen toestemming hebben," voegde Nardimon eraan toe, "en er worden waarschuwingen gegenereerd als iemand met de robot probeert te rotzooien. wat betekent dat het niet 'ontvoerd' zal worden.'

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page