top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Duikers zijn welkom in het eerste onderwaterpark van Israël voor de kust van Ceasarea


Screenshot Channel 13 video


Iedereen die Israël weleens heeft bezocht is vrijwel zeker ook in Caesarea geweest, één van de belangrijkste toeristische attracties van Israël, waar archeologen gedurende tientallen jaren de overblijfselen hebben blootgelegd van enorme uitgestrekte bouwprojecten aan de kust, gebouwd door koning Herodes uit de eerste eeuw voor Christus.


Echter veel overblijfselen uit die tijd liggen voor de kust reden voor de Israel Antiques Authority (IAA) om zijn eerste nationale onderwaterpark te openen in de oude havenstad Caesarea, waar duikers onder water de 2000 jaar oude overblijfselen kunnen bekijken van wat ooit een groot complex was dat zich uitstrekte in de zee.

Door het onderwater gebied in het bestaande nationale park op te nemen, hopen de autoriteiten duikers naar het gebied te trekken, waar ze zullen worden aangemoedigd om te helpen bij het samenvoegen van het verleden van de haven. Terwijl lokale duikers al jaren helpen met archeologisch werk, willen de beheerders graag buitenlandse bezoekers trekken.


"Misschien ontdekken duikers dan wel nieuwe vondsten" zei Kobi Sharvit van de IAA, "want een kleine ontdekking door duikers kan leiden tot een zeer grote en indrukwekkende ontdekking en ons hele begrip van de plaats veranderen," aldus Sharvit.


Items die door duikers zijn gevonden, worden onderzocht, gecatalogiseerd en de interessantere stukken worden in musea getoond, zei Sharvit.


De onderwaterhaven heeft een grote van zo'n 50 hectare terwijl het nationale park een nog groter gebied beslaat. Afgezien van de archeologische overblijfselen, waarvan een groot deel bedekt is met slib en algen, is er ook een rijk zeeleven.


Nu het gebied is uitgeroepen tot nationaal park zal het gebied gebaat zijn bij een betere monitoring en handhaving van de instandhouding.

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page