top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

ECOncrete uit Israël bouwt mee aan milieuvriendelijke havens aan de Spaanse kust


ECOncrete bouwt milieuvriendelijke maritieme infrastructuur in de haven van Vigo, Spanje. Foto met dank aan ECOncrete via ISRAEL21C


Een consortium met het in Israël gevestigde ECOncrete , dat een verschuiving aangeeft van "grijze" kust- en zee bouw naar milieuvriendelijke infrastructuur, won de Horizon 2020 Fast Track to Innovation-financiering van de Europese Commissie voor een grootschalig demoproject "Living Ports" in de haven van Vigo , Galicië, Spanje.


Het consortium heeft drie andere partners: de haven van Vigo; Spaans scheepsbouw- en scheepsreparatiebedrijf Cardama Shipyard; en de instituten voor civiele techniek en aquatische hulpbronnen van de Technische Universiteit van Denemarken.


Living Ports zal een ECOncrete-zeewering omvatten, een onderwatermonitoring- en drijvend observatiedek ondersteund door vijf ECOncrete bio-verbeterende ligplaatsen, plus ECOncrete Tide Pool Armor-eenheden en ECO Armor Block-eenheden voor kuststabilisatie en het creëren van habitats.


Afbeelding met dank aan EConcrete via ISRAEL21C


Bezoekers kunnen de groeiende biodiversiteit op de zeewering van ECOncrete boven en onder water zien.


Tijdens het driejarige project wordt de biologische en structurele monitoring geleid door DTU. Een Italiaans team van experts zal de eerste in zijn soort monitoring van geluidshindervermindering uitvoeren, in verband met verbeterde mariene groei op de eenheden van ECOncrete.


"ECOncrete zorgt voor een revolutie voor zeehavens en biedt de tools om te verschuiven van alleen gericht zijn op functie en structurele prestaties, naar ook gericht op het profiteren van het mariene milieu", zegt ECOncrete's medeoprichter, CEO en projectcoördinator Ido Sella.


"Living Ports wordt een iconisch voorbeeld een haveninfrastructuur waar de natuur deel van uitmaakt: een actieve waterkant die ook dient als een bloeiend leefgebied en een knooppunt voor de gemeenschap."


Het project zal naar verwachting de haven van Vigo helpen om zijn belofte na te komen om in 2030 geen CO2-uitstoot te bereiken. Het is de grootste vissershaven ter wereld en een van de drukste transporthavens aan de noordwestkust van het Iberisch schiereiland.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page