top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Economie van Israël kromp in het 1e kwartaal met 1,9%


Screenshot Facebook


Het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de cijfers voor de economie over het eerste kwartaal van dit jaar herzien. Uit de vandaag vrijgegeven cijfers, blijkt dat de economie sneller krimpt dan aanvankelijk was berekend.


Het bbp van Israël kromp in het eerste kwartaal van 2022 met 1,9% op jaarbasis, zo blijkt nu. Dit is erger dan de eerste schatting, die aangaf dat het bbp in het eerste kwartaal op jaarbasis met 1,6% kromp.


De krimp van de economie in het eerste kwartaal van 2022 komt na een groei op jaarbasis van niet minder dan 15,6% in het vierde kwartaal van 2021, toen Israël de Covid-pandemie verliet.


Het BBP per hoofd van de bevolking daalde in het eerste kwartaal van 2022 met 3,5% op jaarbasis, een sterkere daling dan de 3,2% die bij de eerste schatting werd gevonden. De daling kwam na een uitzonderlijke sprong in het voorgaande kwartaal. De particuliere consumptie daalde met 1,5%, meer dan het dubbele van de eerste schatting van 0,7%, na een stijging van 18,2% in het voorgaande kwartaal, voegt het financiële dagblad Globes eraan toe.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page