top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een paar technologieën die atleten helpen hun prestaties te verbeteren


Screenshot YouTube


Talent en training zullen altijd de belangrijkste ingrediënten zijn voor atletische prestaties.

Nieuwe technologieën kunnen sporters echter helpen hun potentieel beter te bereiken, de voortgang te volgen en blessures te voorkomen.


Hier zijn enkele Israëlische uitvindingen op het gebied van sporttechnologie die je wilt weten als je serieus bent over het maximaliseren van je atletische prestaties.


Om meer te weten te komen over updates en mogelijkheden op het gebied van sporttechnologie in Israël, kunt u de Sports Tech Nation- conferentie van november in Tel Aviv bezoeken.

Yopi's eerste verbonden sensor in zijn soort wordt op de arm gedragen om het zuurstofverbruik (VO2) te controleren via elektrolyten in het zweet.


Het meten van VO2 - volume en zuurstof - is de gouden standaard van de American Heart Association voor het bepalen van de cardiorespiratoire conditie. Maar tot nu toe was de enige manier om VO2 te meten via een maskerapparaat.


"Voor het eerst kunnen we het lab naar buiten brengen en de VO2 max van elke sporter controleren", zegt Dr. Danny Hadas, medisch directeur van Yopi.


"Door dat te gebruiken, kennen we het werkelijke vermogen van het hart en de hoeveelheid zuurstof die de atleet nodig heeft om het vermogen te vergroten", zegt Hadas.


De gegevens over het zuurstofverbruik die Yopi uit het zweet levert, worden vervolgens gebruikt om het trainingsplan en het dieet aan te passen. Het wordt aangeprezen als een potentiële gamechanger in de sportcardiologie, waardoor elke atleet kan trainen op basis van zijn of haar fysieke conditie.


Sency, dat ook een merkfitness-app voor 'de gemiddelde Joe' en white-label-apps voor zorgverleners aanbiedt, is de officiële mobiliteitspartner van het Amerikaanse gewichtheftteam.Dit heldere (letterlijk) en leuke aanpasbare reactietrainingssysteem - bestaande uit oplichtende sensoren die zijn verbonden met een smartphone-app - biedt gelijktijdige cognitieve en fysieke stimulatie om atletische prestaties te verbeteren.BlazePod wordt gebruikt door atleten en trainers in fitness, basketbal, voetbal, vechtsporten, tennis en zelfs fysiotherapie.


"Topatleten trainen niet alleen om spieren op te bouwen, maar ook om de hand-oogcoördinatie en reflexsnelheid te verbeteren", zegt Liverpool FC GK-coach John Achterberg in een getuigenis. "BlazePod kan alle drie tegelijk.

Het IntelliGym-platform, gebaseerd op een hersentrainingssysteem van de Israëlische luchtmacht, is ontworpen om het bewustzijn, de anticipatie, de besluitvorming, de concentratie en de uitvoering van jonge voetbal- en hockeyspelers te verbeteren, wat op zijn beurt de prestaties verbetert en de kans op blessures verkleint.Net zoals het systeem de scores van piloten in de cockpit met 30% verbeterde, bleek het de speelvaardigheid in beide sporten met 30% te verbeteren, aangezien door IntelliGym getrainde spelers zich sneller aanpassen aan en reageren op de veranderende realiteit op het veld.Met Playermaker kunnen jonge voetballers - en hun coaches - hun technische en fysieke prestaties tijdens de training volgen met een klein apparaatje dat ze op hun schoenplaatjes dragen.


De sensoren en software detecteren elke balaanraking, elke pass, run of onderschepping.Deze gegevens worden elke seconde vastgelegd met een snelheid van 1.000 monsters en worden via Bluetooth gesynchroniseerd met het analyseplatform van Playermaker om een ​​persoonlijk profiel van de speler te maken. Deze statistieken kunnen worden gebruikt om voortgang en statistieken te volgen en te vergelijken met teamgenoten.


Playermaker wordt gebruikt door profclubs in Israël, Colombia, Polen en de Engelse Premier League, evenals door veel Amerikaanse hogescholen.

RSPCT brengt een revolutie teweeg in het volgen en analyseren van basketbalschoten, met behulp van een plug-and-play-installatie om elke basket te digitaliseren en elk schot met hoge resolutie vast te leggen. RSPCT maakt van fotograferen ook een gamified activiteit.


De AI-technologie van het systeem genereert real-time analyses op pro-niveau voor spelers, coaches en scouts, waarbij de exacte trefferlocatie, oorsprong, boog en meer worden gevolgd voor elk genomen schot, en biedt unieke inzichten in het daadwerkelijke schietpotentieel van elke speler.


Gesteund door NBA-spelers, waaronder JJ Reddick, Chris Paul en Larry Hughes, en onderschreven door FIBA, wordt RSPCT gebruikt door basketbalacademies, federaties, excellentiefaciliteiten en merken over de hele wereld voor de ontwikkeling en evaluatie van spelers, betrokkenheid en het creëren van unieke inhoud.Met als doel elke voetbalcoach en -speler toegang te geven tot hoogwaardige speler- en balvolgsystemen en prestatieanalyse, werd Track160 in 2017 opgericht om een ​​geautomatiseerd, FIFA-gecertificeerd data-analyseplatform te ontwikkelen met behulp van optische tracking en deep learning-technologieën.


De Coach160- en Player160-producten volgen 3D-pose en -beweging en voorzien spelers en coaches van gegevens, video en gebeurtenissen. Player160 bevat betrokkenheidstools voor fans en gezinnen met gepersonaliseerde video's en statistieken.Alleen al dit jaar tekende Track160 een vierjarige overeenkomst om prestatieanalyses en video's te leveren aan de Women's Bundesliga en 3 Liga van de Duitse voetbalbond en werd geselecteerd als de officiële leverancier van geautomatiseerde analyses voor de Women's Premier Soccer League, de grootste vrouwenvoetbalcompetitie in de wereld.


34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page