top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste vluchten met Oekraïense Joodse immigranten komen zondag aan in Israël


Een groep Oekraïners reist naar Polen voordat ze naar Israël emigreren. (Joods Agentschap)


Meer dan 300 joodse olim (immigranten) die Oekraïne zijn ontvlucht, zullen op zondag 6 maart in Israël aankomen in een gezamenlijke operatie onder leiding van het Ministerie van Aliyah en Integratie, het Joods Agentschap voor Israël en de International Fellowship of Christians and Joden (IFCJ).


Hun komst wordt mogelijk gemaakt door donaties van de Joodse Federaties van Noord-Amerika (JFNA), Keren Hayesod en steun van donoren en vrienden van Israël van over de hele wereld.


Minister van Aliyah en Integratie Pnina Tamano-Shata, waarnemend voorzitter van The Jewish Agency Yaakov Hagoel, en president en CEO van de IFCJ Yael Eckstein zullen op Ben Gurion Airport aanwezig zijn om de nieuwe Israëlische burgers te verwelkomen.


De Oekraïens-joodse vluchtelingen zullen aankomen op drie afzonderlijke vluchten vanuit Warschau, Moldavië en Roemenië. De Roemeense vlucht zal vertrekken vanuit Lași en 100 weeskinderen vervoeren dankzij de inspanningen van Chabad.


Deze olim ontsnapten aan de schrijnende gevechten in Oekraïne en werden bijgestaan ​​door Aliyah (immigratie naar Israël) centra van The Jewish Agency en IFCJ in vier aangrenzende landen.


Onmiddellijk na de landing op Ben Gurion Airport zullen de nieuwe immigranten onder de hoede van het Ministerie van Aliyah en Integratie vallen. De teams van het ministerie zullen elke immigrant een uitgebreid pakket sociale voorzieningen bieden en tijdelijke huisvesting in hotels in het hele land regelen.


120 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page