top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste vrouwelijke president van het militaire hof van beroep van de IDF benoemd


Orli Markman wordt gepromoveerd tot generaal-majoor na haar benoeming tot nieuwe president van het militaire hof van beroep. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Brigadegeneraal Orli Markman is gepromoveerd tot de rang van generaal-majoor na haar benoeming tot nieuwe president van het militaire hof van beroep van de IDF. Generaal-majoor Markman is de eerste vrouwelijke officier die deze functie bekleedt.


Orli Markman vervangt generaal-majoor Doron Piles, die de afgelopen vijf jaar in deze functie heeft gediend. Doron Piles zal zijn tijd in de IDF voltooien na 34 jaar dienst. Orli Markman is de derde vrouwelijke IDF-officier die de rang van generaal-majoor heeft gekregen en de zesde vrouwelijke officier in de geschiedenis van de IDF en de eerste vrouw die tot president van het militaire hof van beroep is benoemd.


Een ceremonie ter gelegenheid van deze gelegenheid werd zondag gehouden in Jeruzalem in de residentie van de president van Israël, Isaac Herzog. Aanwezig waren de president van het Hooggerechtshof, opperrechter Esther Hayut, de vice-president van het Hooggerechtshof, rechter Neal Hendel, de minister van Defensie, de heer Benny Gantz, de minister van Justitie, de heer Gideon Sa'ar, en de IDF-chef van de generale staf, luitenant-generaal Aviv Kohavi. Tijdens de ceremonie ontving luitenant-kolonel Maya Goldschmidt de rang van kolonel en werd benoemd tot rechter bij het Militaire Hof van Beroep.


De president van Israël, Isaac Herzog, zei: “President van het Militaire Hof van Beroep, generaal-majoor Orli Markman. Je hebt dit moment kunnen bereiken omdat je op elke schaal een indrukwekkende officier bent. Je komt in deze functie na een lange en succesvolle carrière als officier van justitie, advocaat en rechter. Jij had het recht om de eerste vrouw te worden die werd aangesteld om de militaire rechtbanken te leiden. Uw benoeming stuurt een belangrijke boodschap naar de vrouwelijke soldaten en officieren in de IDF en naar vrouwen in het algemeen. Gefeliciteerd en ook veel geluk voor jou, kolonel Maya Goldschmidt, als je je aansluit bij de gerespecteerde rangen van rechters die dienst doen in het Militaire Hof van Beroep.'


Foto IDF-woordvoerderseenheid


“Het vertrouwen van het publiek in het rechtshandhavingssysteem, zowel militair als civiel, is een hoeksteen van een democratische natie. Dat vertrouwen moeten we hoe dan ook behouden. Het militaire rechtssysteem is niet alleen een waardevolle aanwinst voor de IDF, maar voor ons land en de samenleving als geheel. Bewaar deze verantwoordelijkheid en blijf ervoor zorgen dat de rechtbanken een plaats zijn waar iedereen gelijk is en standvastig is in zijn geloof in wet en gerechtigheid.”


Minister van Defensie, Benny Gantz, zei: “Je bent geselecteerd voor deze belangrijke functies, uitsluitend op basis van je ervaring, vaardigheden en professionaliteit. Tegelijkertijd valt de verantwoordelijkheid op uw schouders en op de schouders van andere hoge vrouwelijke officieren om een ​​persoonlijk voorbeeld te stellen voor alle vrouwelijke soldaten, zodat we de echo van het versplinterde glazen plafond kunnen blijven horen. Deze echo is te horen op militaire bases in het hele land, bij de Generale Staf en in verschillende organisaties.”


“Op dit moment is de verantwoordelijkheid die u hebt gekregen als voorzitter van de militaire rechtbanken van cruciaal belang voor het handhaven van de leidende waarden en principes van de IDF. Sancties zijn nodig voor degenen die zich niet aan de normen en regels houden - maar straffen is niet het uiteindelijke doel - verre van dat. Even belangrijk is het leerproces, samen met de persoonlijke verantwoordelijkheid op het hoogste commandoniveau met betrekking tot de missies en de manier van trainen van onze soldaten. Alleen door aan de wonden te plukken en onszelf te onderzoeken, kunnen we de IDF beschermen.”


Chef van de generale staf, luitenant-generaal Aviv Kohavi: “Vandaag stellen we twee uitstekende officieren aan op posities waarin ik er geen twijfel over heb dat ze de traditie van uitmuntendheid van het militaire rechtssysteem zullen voortzetten. Wij van de IDF eisen dat onze commandanten leiden op de waarden van de IDF zonder de signalen van het rechtssysteem nodig te hebben - natuurlijk hebben we het nodig en kunnen we niet functioneren zonder ons rechtssysteem, maar het zijn waarden en normen die leidend moeten zijn, niet wet- of regelgeving. ”


“Ons fundament is niet alleen gebouwd op de deugd van onze zaak, maar ook op de deugd van ons pad. Ons pad, geleid door onze waarden, is de drijvende kracht achter onze soldaten, commandanten en de Israel Defense Forces. We doen er alles aan om ons aan alle normen te houden. Het rechtssysteem, in al zijn dimensies, helpt ons de waarden en normen van de IDF en zijn drijvende kracht, het deugdzame pad, te handhaven. We zien de wet en het rechtssysteem niet als de motiverende kracht van de IDF. U hebt geen rechtbank nodig om u te vertellen dat het verkeerd is om een ​​80-jarige in de kou te laten staan ​​tijdens operationele activiteiten. Dat geldt voor een 80-jarige en hetzelfde voor een 18-jarige. Je moet oordeel, waarden en moreel denken gebruiken - je hoeft niet op de wet te vertrouwen.”


“De verantwoordelijkheid om te handelen in overeenstemming met de principes en waarden van de Israel Defense Forces begint bij de senior commandant via de commandostructuur tot aan elke soldaat. We eisen van onze commandanten dat ze leiden door sterke morele principes, zonder de noodzaak van signalen van het gerechtssysteem. Natuurlijk hebben we de rechtbanken nodig, maar de verantwoordelijkheid om de principes en waarden van de Israel Defense Forces te handhaven is toevertrouwd aan ons, de commandanten van de IDF. Orli, je bent een ervaren, gedegen en evenwichtige functionaris. Ik stel mijn vertrouwen in jou. Doron, dit is de kans voor mij om je de waardering te geven die je verdient en je te bedanken.”


De nieuwbenoemde President van het Militaire Hof van Beroep, generaal-majoor Orli Markman, zei: “Ik ben erg trots om beide rechtsstelsels van de IDF te leiden, systemen waar menselijke waardigheid ons leidende licht is. Deze professionele, onafhankelijke en uitmuntende systemen zijn ontworpen om recht te doen. Deze systemen zorgen voor een eerlijk proces, het behoud van de rechten van beklaagden en beschuldigden, en de bescherming van de status en rechten van slachtoffers van misdrijven.”


“In de woorden van de eerste premier van de staat Israël, David Ben-Gurion, is het belangrijkste wapen van het leger zijn morele kracht. De onafhankelijkheid, status en het vertrouwen van het publiek in de militaire rechtbanken zijn centrale pijlers bij de wetshandhaving in het leger en de implementatie van onze kernwaarden menselijke waardigheid, integriteit en eerlijkheid. Ik zet me in om de professionaliteit en het uitstekende werk van deze eenheden te bevorderen en te promoten. Dank je Doron voor het tonen van een persoonlijk voorbeeld van de juiste manier om de eenheden van de militaire rechtbanken en tribunalen te leiden. Ik beloof dat ik het kostbare bevel dat je me hebt gegeven, zal behouden en versterken.’


51 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page