top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elbit Systems gaat voor $ 106 miljoen zelfrijdende houwitser-kanonsystemen aan land in Azië leveren


Elbit Systems SIGMA volautomatisch zelfrijdend houwitserkanonsysteem. Foto Elbit Systems


Elbit Systems heeft bekend gemaakt dat het een contract heeft gekregen ter waarde van ongeveer $ 106 miljoen om SIGMA volledig te leveren automatische zelfrijdende houwitser-kanonsystemen naar een land in Azië-Pacific. Het contract wordt uitgevoerd over een periode van vijf jaar.


SIGMA is een zelfrijdende houwitser van 155 mm/52 kaliber die in staat is om automatisch het kanonsysteem te laden en te legen, en kent snelle actietijden en een hoge vuursnelheid. Het biedt een beschermde cabine voor een bemanning van drie. Afhankelijk van de missie is SIGMA in staat om automatisch het vereiste projectiel, drijfgas en ontsteker te selecteren en te laden en het kanon te leggen om doelen optimaal te kunnen aanvallen.


Bezhalel (Butzi) Machlis, President en CEO van Elbit Systems , zei: "Het SIGMA-systeem komt effectief tegemoet aan de groeiende behoefte van strijdkrachten om de effectiviteit van hun artillerieformaties te verbeteren en de levenscycluskosten te verlagen, terwijl de precisie, snelheid, autonomie en overlevingskansen worden verbeterd. en connectiviteit. Het SIGMA-systeem is gebaseerd op de knowhow en ervaring die het bedrijf gedurende tientallen jaren heeft opgebouwd bij het leveren van artilleriesystemen aan tal van klanten, waaronder de nieuwe 155 mm volautomatische zelfrijdende houwitserkanonsystemen voor de Israel Defense Forces”.
72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page