top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Er zijn nog veel obstakels uit de weg te ruimen, maar we komen er wel' zegt Yair Lapid


Yair Lapid. Screenshot YouTube


Oppositieleider Yair Lapid zei tijdens een fractie vergadering eerder op maandagmiddag "dat er tot de vorming van de beoogde regering nog heel veel obstakels zijn weg te nemen. Misschien is dat wel goed" zei hij, "want we zullen er samen doorheen moeten. Dit is onze eerste proef. Kijken of we de komende dagen slimme compromissen kunnen vinden, voor het grote doel, de vorming van een eenheidsregering".


"Er bestaat zoiets als wij. Er bestaat zoiets als Israëlische eenheid. Het staat heel dicht bij ons. Het wordt tijd dat we een regering hebben die deze taal spreekt en werkt voor de staat Israël", aldus Lapid in een lange reeks Tweets.


Over een week kan de staat Israël in een nieuw tijdperk zijn. Ineens wordt het rustiger, we gaan aan het werk zonder tot haat aan te zetten, zonder te liegen, zonder te proberen de hele tijd angst bij te brengen ”, zei hij.


Hij uitte grote kritiek op Netanyahu en verwees naar de toespraak die deze zondagavond op televisie hield: “als je wilt weten waarom we het leiderschap in Israël moeten veranderen, ga dan luisteren naar de toespraak van Netanyahu. Het was een gevaarlijke en losgeslagen toespraak van iemand die geen grenzen meer kent. Zijn zwakheid verzwakt ons allemaal.

"Er bestaat zoiets als wij", vervolgde Lapid, "er bestaat zoiets als Israëlische eenheid. Het ding staat heel dicht bij ons. Het wordt tijd dat we een regering hebben die deze taal spreekt en werkt voor de staat Israël."


'Dat is precies waarom we de regering moeten vormen die we proberen te vormen. Een regering van mensen van rechts, links en in het midden die tegen het Israëlische publiek zeggen: we weten hoe we moeten samenwerken en we haten elkaar niet,” aldus Lapid.

68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page