top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ernstige Covid gevallen blijven afnemen maar voor het eerst in maanden is reproductiegetal boven 1


Screenshot YouTube


Voor het eerst sinds 22 maart is het R-cijfer boven de 1 gestegen en stond vanmorgen op R- 1,03 hoewel het aantal ernstige Covid gevallen blijft dalen, wat ook het geldt voor het totaal aantal ernstige patiënten.


Het cijfer meet hoeveel mensen elke drager van het coronavirus gemiddeld infecteert, waarbij elke lezing boven de 1 betekent dat de verspreiding van COVID-19 toeneemt.


Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid zijn van mening dat de laatste stijging een "bult" is van de laatste grote uitbraak en behandelen het niet als een nieuwe golf, meldde de Walla-nieuwssite en maken zich niet al te veel zorgen.


Uit de vrijdagmorgen bekendgemaakte Covid cijfers blijkt dat er donderdag 35.571 mensen op Covid zijn getest, waarna bleek dat 2.015 (5,66%) met het virus besmet bleken te zijn.


In totaal zijn er nog 16.090 actieve virus patiënten in het land, waarvan er nog 103 ernstig ziek in de ziekenhuizen liggen, met 45 van hen die als kritiek worden beschouwd.


Er is sinds dinsdag niemand aan Covid overleden zodat het dodental op 10.749 blijft staan.


Israëlische media weten te melden dat naar verwachting binnenkort Israël zal stoppen met het verplichten van passagiers om maskers aan boord van vliegtuigen te dragen, nu de Europese Unie volgende week de verplichting tot het dragen van maskers tijdens vliegreizen zal laten vallen.


Israël heeft op 24 april zijn mandaat voor maskers voor binnenshuis opgeheven, waardoor de vereiste voor gezichtsbedekking alleen in ziekenhuizen, bejaardentehuizen en vliegtuigen is vervallen.

51 weergaven0 opmerkingen
bottom of page