top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Europees laboratorium: masker van Sonovia uit Israël beschermt 99,95% tegen Delta-stam


Foto via Sonovia


Het Israëlische maskerbedrijf Sonovia heeft een rapport uitgebracht van een toonaangevend Italiaans textieltestlaboratorium waaruit blijkt dat de stof de deeltjes van de COVID-19 Delta-variant elimineert met een effectiviteit van meer dan 99,95%.


De aandelen van het bedrijf stegen met bijna 30% toen de resultaten werden aangekondigd, zei de oprichter van het bedrijf, Shuki Hershcovich, tegen The Jerusalem Post op zondag tijdens een bijeenkomst op zijn hoofdkantoor in Ramat Gan.


Specifiek werden de maskers getest door Vismederi Textyle, hetzelfde laboratorium dat eerder meldde dat de unieke stof, die is gecoat in zinknanodeeltjes, ook beschermt tegen de Britse stam van COVID-19 en H1N1, ook wel bekend als de Mexicaanse griep.


Het laboratorium zal dan naar verwachting de verbinding testen tegen de MU-stam, die verschillende mutaties in het spike-gen draagt, en door de Wereldgezondheidsorganisatie als een "interessante variant" wordt bestempeld, zei Liat Goldhammer-Steinberg, Chief Technology Officer van Sonovia.


Volgens officiële rapporten is de MU-stam Israël nog niet binnengekomen, maar functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid hebben gewaarschuwd voor de mogelijke negatieve impact.


VisMederi is een commercieel onderzoekslaboratorium in Italië. Het zegt op zijn website dat het bedrijf "momenteel bestellingen voor vaccins over de hele wereld ontvangt, waar het analytische tests uitvoert van biologische monsters en validatie van bioanalytische methoden voor de farmaceutische industrie."


De Delta-variant is wereldwijd de dominante coronavirusvariant. Het circuleert al enkele maanden in Israël. Alleen al deze maand zijn meer dan 530 mensen overleden aan de Delta-variant.


Foto via Sonovia


Deze laatste resultaten maken het bedrijf de producent van het enige bekende textiel waarvan bewezen is dat het zowel Alpha als Delta COVID-19-stammen elimineert en bewijzen verder de rol die maskers - en deze maskers in het bijzonder - kunnen spelen bij het voorkomen van de verspreiding van het virus.


"We willen onze klanten de zekerheid geven dat ze maskers dragen die werken", zegt Sonovia's Creative Director Jordan Fox.


Professor Amos Adler, directeur van het Clinical Microbiology Laboratory aan de Universiteit van Tel Aviv, met wie het bedrijf overlegt, had in het verleden gezegd dat “COVID-19-varianten mogelijk verschillende epidemiologische of immunologische eigenschappen hebben die het gevolg zijn van puntmutaties in kritieke gebieden van het receptorbindende domein. Toch zijn hun algemene structuur en biofysische eigenschappen van het virus bijna identiek. Daarom wordt verwacht dat het antivirale effect van de met Sonovia behandelde stoffen in alle COVID-19-varianten aanwezig zal zijn.”


Adler overlegt ook voor het European Centre for Disease Control.


Sonovia werd opgericht in 2013 maar was voor de uitbraak van het coronavirus vrijwel onbekend. In de afgelopen 18 maanden is het bedrijf gegroeid van een handvol medewerkers naar 60 medewerkers en bijna 200 contractmedewerkers.

Alle maskers worden in Israël geproduceerd om het hoogste niveau van kwaliteitscontrole te bereiken, aldus het bedrijf.


Eerder dit jaar kondigde Sonovia een samenwerking aan met een proefovereenkomst met Delta Galil Industries, dat kleding produceert voor grote merken, variërend van Victoria's Secret tot Calvin Klein, om duurzame sportkleding en andere kleding te leveren die geur voorkomt. "Onze klanten willen tastbare resultaten", zegt CEO Igal Zeitun, "en dit is wat we ze geven."


Bezoek de hier de Sonovia-website


87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page