top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Families van Israëlische gijzelaars gaan woensdag een klacht indienen bij het ICC tegen Hamas-hoofden

Families van gijzelaars bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken


Het Hostages and Missing Persons Families Forum, dat families vertegenwoordigt wier dierbaren door Hamas naar de Gazastrook zijn ontvoerd tijdens de terroristische aanslag van 7 oktober, is van plan een officiële klacht in te dienen tegen de leiders van de islamitische terroristische groepering Hamas bij het Internationaal Strafhof in de Den Haag meldde Ynet zaterdag.


Zo'n honderd vertegenwoordigers van families vertrekken woensdag samen met Israëlische en internationale advocaten naar Nederland om de klacht officieel in te dienen, waar de juridische afdeling van het Families Forum vier maanden aan heeft gewerkt.


Onder leiding van dr. Shelly Aviv Yeini werkte de juridische afdeling van het Families Forum op vrijwillige basis en werkt zij samen met advocaat Yuval Sasson, de Meitar Law Offices, het Raoul Wallenberg Center for Human Rights en Sullivan & Cromwell LLP om het beroep in te dienen.


Er wordt verwacht dat duizenden Joden uit heel Nederland in Den Haag bijeen zullen komen om de families te ondersteunen.


De beschuldigingen die worden ingediend omvatten ontvoeringen, gedwongen verdwijningen, seksueel geweld, marteling en meer. De indiening is bedoeld om arrestatiebevelen tegen Hamas-leiders veilig te stellen om de druk voor de vrijlating van de gijzelaars te vergroten.


De komende weken zullen uit Gaza vrijgelaten gijzelaars, samen met familieleden van degenen die nog in gevangenschap zitten, in Den Haag aankomen om in de rechtbank tegen Hamas te getuigen en de aanklachten tegen de leiding van de terroristische organisatie te ondersteunen.


In hun zoektocht naar internationale steun hebben de families met succes steun gekregen van wereldleiders die hebben beloofd hen bij te staan ​​en te vechten voor de terugkeer van hun dierbaren.


Onlangs ontmoetten gijzelaars en vertegenwoordigers van families opmerkelijke figuren, waaronder de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa, koning Felipe VI van Spanje, de Spaanse premier Pedro Sánchez, de Franse president Emmanuel Macron, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en andere hoge functionarissen.

504 weergaven1 opmerking

1 comentário


Anne Horjus
Anne Horjus
11 de fev.

Heel goed!

Curtir
bottom of page