top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Foto's bewijzen de precisie van IDF bombardementen op Hamas doelen in Gaza


Khan Yunis, Gaza. Foto IDF woordvoerders eenheid


Het is bekend dat Hamas opzettelijk en systematisch militaire doelen binnen de burgerbevolking plaatst, waardoor burgers of ze het nu willen of niet als burgerschild worden gebruikt en aan gevaar worden blootgesteld.


In de strijd hecht de IDF, en in het bijzonder de luchtmacht, de grootste waarde aan nauwkeurigheid en het verminderen van schade aan burgers.


Bij het plannen van een doelwit besteedt de IDF veel tijd en middelen aan het voorbereiden van de aanval en gebruikt waar mogelijk verschillende hulpmiddelen, waaronder waarschuwingen vooraf, 'klop op het dak, ''klop op de deur', en ook telefoontjes naar buurtbewoners in de buurt van het doelwit.


Beit Hanoun, Gaza. Foto IDF woordvoerderseenheid


Doelwitten worden met de meeste nauwkeurigheid gekozen waarna er professionele berekeningen worden uitgevoerd door het directoraat Operations Analysis. en het Directoraat Planning.


Khan Yunis, Gaza. Foto IDF woordvoerderseenheid


Het gebruik van bovenstaande middelen en waarschuwingen is onder meer afhankelijk van het type doelwit, de verwachte nevenschade en de op dat moment beschikbare middelen.


Beit Lahia, Gaza. Foto IDF woordvoerderseenheid


Ondanks de doelstellingen van Hamas om zijn eigen burgers in gevaar te brengen, zal de IDF zich blijven inspannen om de schade aan burgers tot een minimum te beperken en tegelijkertijd de terreurdoelen van Hamas blijven aanvallen.

164 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page