top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Ga niet naar het buitenland' is de oproep van premier Bennett


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Op een persconferentie na afloop van zijn bezoek aan Ben Gurion Airport, riep premier Bennett op "om niet naar het buitenland te gaan" als het niet dringend noodzakelijk is. Ook werd meegedeeld dat testlocaties op het vliegveld zullen worden uitgebreid en dat maskers op het vliegveld verplicht zijn met ingang van dinsdag.


Reden voor de oproep niet naar het buitenland te gaan, lag onder meer in het feit dat de grote uitbraak met de Delta variant in de noordelijke stad Binyamina te wijten was aan een familie die terug kwam van een vakantie op Cyprus, dat als groen land is aangemerkt, maar bij terugkomst besmet bleek met de Delta Variant.

"Als je niet naar het buitenland hoeft, ga dan niet naar het buitenland", zei Bennett.


Bennett zei verder dat "de Indiase stam wordt behandeld als een nieuwe uitbraak van het virus". Het betekend onder andere dat zogenaamde coronavirus kabinet er weer komt om snelle beslissingen mogelijk te maken.

Verder is het nu verplicht een gezichtsmasker te dragen op het vliegveld, in klinieken, ziekenhuizen, verpleegtehuizen en wordt geadviseerd in drukke publieke ruimten een masker te dragen. Mogelijk zal dit een verplichting worden indien het aantal besmettingen zal toenemen. Slechts een week geleden werd deze verplichting opgeheven toen het aantal dagelijkse besmettingen tussen de 10 en 20 bedroeg. Inmiddels werden maandag 125 nieuwe gevallen ontdekt en de verwachting is dat dit aantal zal toenemen.


Ouders van kinderen in de leeftijd 12- 15 jaar wordt dringend geadviseerd hun kinderen te laten vaccineren. Een groot deel van nieuw besmette patiënten zijn jongeren die nog niet gevaccineerd zijn.


Elke persoon die Israël binnenkomt een PCR-test zal moeten ondergaan, het aantal testlocaties op de luchthaven is onlangs verhoogd van 30 naar 70. Het ministerie van Defensie zei inmiddels dat het zou helpen bij het opzetten van een nieuw COVID-19 testgebied op de luchthaven om aan de toegenomen vraag te voldoen.


Volgens cijfers van het ministerie van Volksgezondheid behoort een derde van de nieuwe gevallen van de Delta variant in Israël tot gevaccineerde personen. Ran Balicer, het hoofd van het Israëlische COVID-adviespanel, zei dat de cijfers niet verrassend of alarmerend zijn,

waarbij hij opmerkte dat er tot nu toe geen ernstige besmettingsgevallen zijn gemeld onder de nieuwe geïnfecteerden.


Zoals bekend beschermt het Pfizer vaccin tot 88% tegen de Delta variant van het COVID-19 virus, gevaccineerden krijgen lichte verschijnselen zoals keelpijn en vermoeidheid.


145 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page