top of page
  • Allon Kijl

Gefeliciteerd Nederland!


Screenshot X


SP, PvdA, D66, Bij1, DENK, Partij van de Dieren, VOLT en Groen Links, u bent bijna verlost van ons. From the river to the sea, Palestine will be free, een leus die letterlijk oproept 7 miljoen Joden te verdrijven uit Israël, die leus keurt u goed. Van u mag het. Van u moet het zelfs. Israël moet kennelijk verlost worden van alle Joden. Dat is het effect van uw handelen. De Joden hebben dan nergens nog een veilig heenkomen, gefeliciteerd met de steun van dit verachtelijke gedachtengoed. We weten nu waar we aan toe zijn.


Nieuwe coalitie

Driewerf hoezee. Alle joods-christelijke waarden worden langzamerhand vergeten of vervangen door de wetten van de Sharia. Ons land wordt het land van Mohammed B.

De middelvinger van Sylvana Simons is kennelijk de nieuwe norm in onze beschaving. Ik kijk met angst en beven uit naar het volgende debat geleid door deze partijen die dan een coalitie vormen en die naar aanleiding van de motie Simons synagogen verbieden, omdat het jodendom niets dan dood en verderf heeft gezaaid in deze wereld. Kijk maar naar Israël.


Al eeuwen hier

Wij Joden voelen ons niet meer thuis hier. Hoe triest ook. Mijn eigen roots gaan terug naar de 16e eeuw toen mijn voorouders naar Amsterdam kwamen. Ik voel me in elke vezel Mokumer. Maar ook dat woord is achterhaald door de realiteit van vandaag. Mokum is niet meer onze plek. Nederland is het land geworden van Volkert van der G. De linkse elite die met hun wijzende vingertjes alles afwijzen wat goed is en het kwaad omarmen. Diezelfde linkse elite die zich laat leiden door de Pro-Palestijnse propaganda en gespeend is van realiteitszin in dit conflict. De realiteit is dat er in twee weken tijd 7000 raketten op Israël zijn afgevuurd, met de bedoeling om onschuldige burgers te doden.


Niet meer thuis

Joden hebben sinds de 16e eeuw bijgedragen aan de politiek, de rechtsgeleerdheid, de economie, de wetenschap, de geneeskunde, de kunsten en de handel in Nederland. Ze hebben bijgedragen aan het verbinden en verrijken van onze samenleving, aan waarden die zorgden voor stabiliteit en welvaart. Maar de afgelopen twee weken werd duidelijk dat voor Joden in Europa geen plaats meer is en volgens de links progressieve partijen ook in Israël geen plaats mag zijn. Ik hoor steeds meer om mij heen dat massaal de overweging gemaakt wordt om te vertrekken. Nederland dreigt haar Joodse inwoners te verliezen. Mensen die vol trots Nederland door de eeuwen heen hebben verdedigd en opgebouwd, die zich naast jood ook altijd Nederlander hebben gevoeld, voelen zich hier niet meer thuis.


Jodenhaat

Sinds 7 oktober voelen de joden zich eenzaam en onzeker en niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld. Nu zelfs ook in Israël. De pijn die de terreurdaden van Hamas in Israël hebben veroorzaakt, liggen nog vers in het geheugen. Ondertussen is een groot deel van de Nederlandse bevolking alweer bezig ons de les te lezen: het mag wel wat proportioneler, er wordt gewoon genocide gepleegd, Israël is een apartheidsstaat. Dat dit Jodenhaat propageert en verspreidt daar wordt aan voorbij gegaan. Bijna alle Joden in de wereld hebben familie of dierbaren in Israël. Israël is namelijk het enige land waar Joden onvoorwaardelijk Joods kunnen zijn. Dat land is ons dierbaar en is onderdeel van onze identiteit: maar dat uitspreken voelt vandaag de dag als vloeken in de kerk, moskee of tweede kamer.


Hitler

“Hitler had gewoon zijn werk beter moeten doen.” Dat laatste is op het online platform C’est Mocro al honderden keren geuit en niemand die er wat van zegt. Behalve onze eigen landelijke coördinator antisemitismebestrijding en het CIDI. Het zou weleens fijn zijn als er iemand anders voor ons opkwam. Al kun je daar misschien niet op rekenen als de grootste held op de Nederlandse televisie ongestraft mag zeggen dat de Joden het er zelf naar gemaakt hebben, een paar dagen nadat Israëlische baby’s werden onthoofd en jonge meisjes werden verkracht en gedood in hun eigen bed.


Nu weer

Het hoeft zo ook niet meer. “We” gaan zelf wel weg. ‘Nooit meer’ is ‘nu weer’ geworden. We weten wat dat betekent en trekken onze conclusies. Maar let wel. Ons kwijt zijn betekent ook een heleboel andere dingen kwijtraken: nooit meer Spinoza, nooit meer Tuschinski, nooit meer Sjakie Swart, nooit meer Arnon Grünberg, nooit meer Aletta Jacobs, nooit meer HEMA en nooit meer Joodse koeken. De koek is gewoon op. Jullie laten ons geen andere keus dan te vertrekken. Gefeliciteerd!


Allon Kijl is partner / advocaat bij ABC Legal en voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Joodse Scholengemeenschap J.B.O. Allon is vader van drie kinderen, een van hen studeert momenteel in Jeruzalem.


3.506 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

9 Comments


rahijmans
Oct 29, 2023

Je erkent de staat Israël of niet en dus het recht op zelfverdediging. Dat is het wezenlijke verschil in deze tijd. De rest is niet relevant.

Like

Marcel Bijmolen
Oct 28, 2023

Allon Kijl,u heeft helaas gelijk met uw betoog.Er zijn mensen die dit hebben zien aankomen,maar het tij niet hebben kunnen keren.Mijn familie woont ook al heel lang in Nederland.Maar ook ik voel me hier steeds minder thuis.Voorzichtig met je mening om gaan,om je geliefden te beschermen tegen agressie is ook iets van de laatste tijd.Ik heb na 7 Oktober nauwelijks meer naar de NPO gekeken,omdat ik al wist hoe het zou gaan.Ik zou graag zeggen dat het beter wordt,maar dat geloof ik zelf niet.

Like

coravanwijngaarden
Oct 28, 2023

Van de week nog een solidaire bijeenkomst met Israël in de Grote kerk van Dordrecht, georganiseerd door de stichting Christenen voor Israël. Zowel CU als SGP leiders hebben hier hun steun voor Israël uitgesproken. Medewerkers van de Israëlische ambassade heeft gesproken en de collecte voor noodhulp aan Israël bracht € 25.000 op. Dat is een steun in de rug, jullie staan er niet alleen voor!

Like

Ka Rin
Ka Rin
Oct 28, 2023

Mn hart huilt... maar ik blijf pal achter Israël staan, het land waar ik net van terug ben, ik hou van dat land, ik hou van een broodje falafel scoren in de oude stad van Jeruzalem, ik hou van dat volk en bovenalles geloof ik de God van Israël die never nooit Zijn volk loslaat.

Like

Dik v Luik
Dik v Luik
Oct 28, 2023

Hun straf komt nog wel. Als het terrorisme hier niet meer te handhaven is.

Like
bottom of page