top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gezamenlijk Israëlisch-Emirati Water Research Institute geopend in Abu Dhabi


Vertegenwoordigers van de Universiteit van Tel Aviv en VAE-functionarissen tijdens de ondertekeningsceremonie in Abu Dhabi eerder deze maand. Foto via de Universiteit van Tel Aviv.


Een eerste in zijn soort overeenkomst werd verleden week dinsdag in Abu Dhabi ondertekend om een ​​gezamenlijk Israëlisch-Emirati Water Research Institute te lanceren. Het is de eerste officiële overeenkomst in zijn soort wanneer een Water Research Institute wordt opgericht als onderdeel van een strategische commerciële samenwerking tussen Watergen, een Israëlisch water-uit-luchttechnologiebedrijf, en Baynunah, een zusterbedrijf van Al Dahra Group, een Emirati-landbouwgroep dat gespecialiseerd is in voedselzekerheid en nauw zal samenwerken met het Moshe Mirilashvili Institute for Applied Water Studies van het Water Research Center van de Universiteit van Tel Aviv .


Professor Shamir, vice-president van de Universiteit van Tel Aviv, verklaarde :" “De Universiteit van Tel Aviv zet zich sterk in voor excellentie in onderzoek en voor uitgebreide internationale samenwerking. Onderzoek in het gezamenlijke waterinstituut zal voortbouwen op onze speciale academische sterke punten en zal een weg openen voor samenwerking met de VAE op andere gemeenschappelijke onderzoeksgebieden, evenals voor uitwisselingsprogramma's voor studenten en faculteiten."


Naast academische samenwerking hebben Watergen en Baynunah de hoeksteen gelegd voor een productiefaciliteit van Watergen in de VAE. Deze joint venture zal Watergen-producten op de markt brengen in de Verenigde Arabische Emiraten, de Golfstaten en Afrika. Deze joint venture heeft al samengewerkt met de gemeente Abu Dhabi, wat ertoe heeft geleid dat tientallen Watergen-apparaten al in de stad zijn ingezet ten behoeve van haar inwoners, en de eerste fase vormen van een van deze joint venture-missies, namelijk het inzetten van duizenden Watergen-apparaten apparaten in de hele VAE.


De innovatieve technologie van Watergen maakt het mogelijk om puur en vers drinkwater van topkwaliteit uitsluitend uit de lucht te produceren. Watergen-apparaten gebruiken een standaard aansluiting op elektriciteit of andere alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen en kunnen tot 6.000 liter zuiver drinkwater van topkwaliteit per dag produceren. Tegenwoordig worden de apparaten van Watergen in meer dan 80 landen over de hele wereld ingezet en bevinden ze zich in afgelegen dorpen, ziekenhuizen, stadscentra, openbare parken, scholen, kantoorgebouwen en zelfs in door rampen getroffen gebieden. Het partnerschap tussen Watergen en Baynunah vergroot de commerciële voetafdruk van Watergen in de regio, terwijl het als katalysator dient voor het versterken van de banden tussen de twee naties.


"De Abraham-akkoorden hebben landen in het Midden-Oosten de kans gegeven om de betrekkingen op verschillende gebieden te verbeteren en te bevorderen", zegt Dr. Michael Mirilashvili, president en CEO van Watergen. “Dankzij de overeenkomsten kunnen wij, een Israëlisch bedrijf, samenwerken met onze buren in het Midden-Oosten om een ​​van de moeilijke problemen in de regio op te lossen: waterschaarste. Door de geschiedenis heen zijn conflicten vaak gecentreerd rond het beheersen van waterbronnen. Vandaag doen we het tegenovergestelde: bouwen aan vrede en een gemeenschappelijke toekomst rond een baanbrekende Israëlische technologie die een plug-and-play-oplossing zal bieden die alle inwoners van de VAE en de wereld onbeperkte toegang geeft tot off-grid, topkwaliteit en puur drinken water."
26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page