top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gezondheids- en schoonheidsproducten net zo makkelijk laten werken als huishoudelijke producten


De Capsulab mixt uw gezondheids- en schoonheidsproducten op aanvraag. Foto: screenshot


U houdt van uw Nespresso koffiezetapparaat, het koffiezetapparaat dat een prominente plaats inneemt op het aanrecht. Het is zo eenvoudig: stop er gewoon een capsule in, druk op een knop en er komt vers gezette koffie uit.


De Israëlische startup Capsulab wil diezelfde eenvoud met één klik naar wellness, gezondheid en schoonheid brengen.


Denk aan je favoriete huidverzorgingsproduct. Het kan ingrediënten bevatten die afkomstig zijn van over de hele wereld. Sommige worden vanuit China naar de Verenigde Staten verscheept, waar het eindproduct wordt vervaardigd, verpakt en naar een magazijn wordt gestuurd voor distributie.


Dat zijn veel stappen - en er is geen garantie dat de ingrediënten nog vers zijn wanneer het product arriveert (zelfs als het vóór de vervaldatum is). Vitamine C, bijvoorbeeld, dat in veel supplementen en huidverzorgingsproducten wordt gebruikt, gaat achteruit door warmte, beweging en tijd.


Capsulab wil het probleem oplossen door alle ingrediënten voor dat huidverzorgingsproduct in een enkel vacuüm verzegelde capsule te doen.


De consument stopt de capsule in de Capsulab machine, drukt op een knop en de ingrediënten worden ter plekke gemengd, waardoor een vers, krachtig product wordt gegarandeerd.


De capsule wordt op een lade geplaatst, net als cd-roms van weleer. De pigmenten en actieve ingrediënten worden vervolgens in de capsule gemengd. Niets raakt de machine, dus het enige dat nodig is om schoon te maken, is eenvoudig afvegen.


"Zie het als een broodbakmachine", zegt Capsulab-adviseur Haggai Klorman, "gewoon zonder de rommel."


Verser en minder afval


Dit alles lijkt misschien meer een nice-to-have dan een must-have.


Maar, zoals Capsulab-CEO Gal Saar tegen ISRAEL21c zegt, "tussen 25 en 30 procent van de markt evolueert naar dit soort op maat gemaakte producten."


De vacuüm verzegelde capsules hebben geen additieven of stabilisatoren nodig om vers te blijven, iets dat tegenwoordig steeds meer consumenten aanspreekt.


“De vraag is: wil je minder troep in de producten die je consumeert? Wil je dat je haargel of supplementen effectiever zijn? Hier is een oplossing”, zegt Klorman.


Versheid is slechts een van de voordelen die het in Ramat Gan gevestigde bedrijf biedt, zegt Saar. Er is ook minder afval.


“Als een grote organisatie denkt 100 stuks van iets te verkopen, moeten ze er 500 produceren om er zeker van te zijn dat er in elke winkel genoeg product is. Ze moeten te veel produceren."


Het gebruik van een apparaat als Capsulab "zal dat niet naar nul brengen, maar het komt zo dicht mogelijk in de buurt, aangezien de productie plaatsvindt op het moment van consumptie."


Thuis productie

De Covid-19-pandemie droeg bij aan de vraag naar Capsulabs 'Nespresso-voor alles'-aanpak.


Ten eerste: "door de pandemie ging de industrie op zoek naar contactloze oplossingen, waaronder thuisproductie", zegt Saar.


Bovendien hebben ernstige verstoringen van de wereldwijde toeleveringsketen ertoe geleid dat actieve ingrediënten slecht beginnen te worden terwijl ze wachten op hun eindbestemming voor productie.


Capsulab stelt zijn product tentoon op de VivaTech Paris-beurs. Foto met dank aan Capsuleab


Een ander voordeel voor Capsulab is personalisatie. Met kant-en-klare producten, als je meer van een bepaald onderdeel wilt, kun je het niet toevoegen. Met Capsulab kunnen fabrikanten die mogelijkheid bieden.


“Dat zie je bij Nike schoenen, bij espressomachines. De farma-, kleurcosmetica-, persoonlijke verzorgings- en supplementenindustrie gaan allemaal over op personalisatie”, merkt Klorman op.


Focus op UX

Capsulab heeft 20 mensen in dienst en heeft $1,5 miljoen opgehaald. Het werkt aan een handvol pilots met potentiële klanten.


Er is geen gebrek aan Nespresso achtige machines voor schoonheidsverzorging thuis. L'Oréal, L'Occitane, Lancome en Shiseido hebben allemaal concurrerende apparaten. Maar er zijn verschillen.


“Die oplossingen nemen een grote chemische fabriek en proberen die kleiner te maken”, legt Klorman uit. “Wij zijn de enige capsuleoplossing. We nemen de fabriek over en laten het hele proces gebeuren in één capsule. Het is niet zomaar een productielijn die kleiner is geworden.”


Gal Saar, rechts, doet laboratoriumexperimenten met een partner. Foto met dank aan Capsuleab


Saar voegt eraan toe dat de concurrentie van Capsulab begon vanuit “de chemische uitdaging, terwijl wij uit de gebruikerservaring komen. Het duurt minder dan een minuut, er is geen set-up, geen schoonmaak, geen onderhoud en geen voorraadbeheer. Het is een éénknopsbediening.”


En hoewel concurrerende oplossingen bedoeld zijn voor directe verkoop aan de consument, heeft Capsulab een B2B-model: de klanten van Capsulab zijn fabrikanten, geen kopers. Saar kan zich zelfs voorstellen dat een bedrijf als L'Oréal ooit de technologie van Capsulab overneemt.


"We willen de 'Intel Inside' van gezondheids- en welzijnsproducten zijn", voegt Klorman toe.


Gepersonaliseerde producten

Capsulab begint met gezondheid en welzijn, maar de potentiële toepassingen van de technologie zijn veel breder. Saar wees ons op twee recente Capsulab tests: het maken van verse tahini en ranchdressing.


Theoretisch zal Capsulab in staat zijn om één machine te produceren die meerdere producten kan verwerken, zegt Klorman, "maar we zijn nog steeds een startup en we moeten ons concentreren op waar mensen op onze deuren bonzen."


Tot nu toe was dat de cosmetica-business.


Ook farmaceutische bedrijven staan ​​op de radar van het bedrijf. Het vermogen van Capsulab om te personaliseren betekent dat artsen "de verhouding tussen actieve ingrediënten van persoon tot persoon kunnen veranderen", zegt Saar.


Dit werkt omdat je om het Capsulab apparaat te bedienen een verbonden app op je mobiel gebruikt.


"Omdat we een digitaal platform mogelijk maken, leggen we gedragsgegevens vast: wie heeft welke capsule op welk moment gebruikt, waar zijn ze in geïnteresseerd, welke doses werken", zegt Saar.


De app ondersteunt, net als Netflix, meerdere gebruikersprofielen, zodat dingen niet door elkaar worden gehaald.


De gegevens die door het apparaat worden verzameld, kunnen ook zorgverleners ten goede komen.


"Een recept kan zijn om 10 mg van een medicijn gedurende 10 dagen te nemen", merkt Klorman op. “Maar de dokter weet niet of het de volledige 10 dagen is ingenomen of niet. Hier, het wordt gevolgd. Je stopt de capsule in de machine en de arts krijgt feedback. Als hij met 20 mg wil beginnen en later naar 10 mg wil gaan, kan hij dat doen zonder zich zorgen te maken dat iemand een fout maakt.”


Voor meer informatie over Capsulab, klik hier.

59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page