top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Grenzen van Israël gaan vanaf zondagavond voor twee weken dicht


Premier Bennett tijdens de persconferentie op 27 november 2021. Foto Koby Gideon (GPO)


De Israëlische regering heeft zaterdagavond na drie uur vergaderen besloten om alle buitenlanders te verbieden Israël binnen te komen als onderdeel van een poging om de verspreiding van de nieuwe Zuid-Afrikaanse "Omicron" -variant tegen te gaan, waarvan één geval in het land is bevestigd en zeven andere die worden onderzocht.


“De indicaties zijn dat een vaccin ernstige ziekte voorkomt en de booster is van groot belang voor bescherming tegen ernstige ziekte”, zei premier Naftali Bennett aan het begin van de kabinetsvergadering. “Dat wil zeggen, zelfs als je besmet raakt, beschermt de booster je tegen een ernstige ziekte.


"Degenen die nog niet zijn gevaccineerd met een booster, geven gewoon vrijwillig een essentiële beschermingslaag op, en dat op een kritiek moment", vervolgde hij. "Ter voorbereiding op Chanoeka-evenementen, zodat de kinderen veilig naar buiten kunnen gaan om het te vieren, roep ik iedereen op zich te laten vaccineren.


Voorlopig moeten alle personen die terugkeren uit welk land dan ook - inclusief gevaccineerde Israëli's bij binnenkomst in Israël drie dagen in quarantaine. Reizigers die terugkeren worden op de luchthaven getest en moeten vervolgens op dag drie een PCR-test doen, en mogen de quarantaine pas verlaten als een negatief resultaat is verkregen.


Niet-gevaccineerde Israëli's zullen zeven dagen in quarantaine, onder voorbehoud van een negatieve test.


Alle buitenlanders die erin slagen om toestemming te krijgen om Israël binnen te komen, zullen in quarantaine moeten in een door de staat beheerd coronavirushotel.


Deze strenge regels zijn afgekondigd omdat er nog veel onbekend is over de nieuwe virusvariant en de regering niet het risico wil nemen dat er in het land een grote uitbreek door het nieuwe virus zal plaatsvinden.


Inmiddels heeft Israël 50, voornamelijk Afrikaanse landen op de 'rode' lijst gezet. Israëli's die terugkeren uit deze rode landen worden rechtstreeks naar een coronavirushotel gestuurd totdat een negatief resultaat wordt verkregen. Reizigers die in het hotel negatief testen, worden naar huis gestuurd en moeten een ​​week in isolatie in afwachting van een tweede negatieve test. Degenen die positief testen, moeten in het hotel blijven.


Inmiddels is het IDF Home Front Command afgelopen vrijdag begonnen met het traceren en testen van ca 800 Israëli's die dee afgelopen twee weken uit één van de inmiddels 50 'rode' landen zijn teruggekeerd.


De volledige lijst met beperkingen volgt hier:


Binnenkomst in – en vertrek uit – Israël:


De toegang van alle vreemdelingen tot Israël is verboden, behalve in gevallen die zijn goedgekeurd door de uitzonderingscommissie.


Israëli's die volgens de procedures van het ministerie van Volksgezondheid zijn gevaccineerd of hersteld, zullen bij aankomst in Israël een PCR-tests ondergaan, waarna ze in quarantaine moeten gaan. Onder voorbehoud van het ondergaan van een tweede PCR-test op de derde dag met een negatief resultaat, zullen ze uit quarantaine mogen. Wie op de derde dag geen extra test ondergaat, moet in een volledige quarantaine van 7 dagen.


Niet-gevaccineerde Israëli's ondergaan een PCR-test bij landing in Israël, waarna ze in thuisquarantaine gaan. Op voorwaarde dat ze op de zevende dag een tweede PCR-test ondergaan met een negatief resultaat, zullen ze uit quarantaine worden gehaald. Wie op de zevende dag geen extra test ondergaat, moet een volledige quarantaine van 7 dagen doorlopen.


Israëli's die terugkeren uit landen die als rood zijn gedefinieerd zullen bij hun landing in Israël een PCR-test ondergaan, waarna ze in quarantaine gaan in een aangewezen hotel totdat de resultaten bekend zijn ontvangen. Bij een negatief resultaat gaan ze over in thuisquarantaine en ondergaan ze op de zevende dag een extra PCR-test. Bij een negatief resultaat van de tweede test worden ze uit quarantaine gehaald.


De staat zal Israëli's die naar het buitenland vertrekken informeren dat de richtlijnen kunnen veranderen terwijl ze in het buitenland zijn en dat zij verantwoordelijk zullen zijn voor het naleven van de bijgewerkte richtlijnen bij hun terugkeer naar Israël.


De Israëlische veiligheidsdienst (ISA) zal mobiele telefoonbewaking activeren om geverifieerde gevallen van de nieuwe 'Omicron'-stam op te sporen, te lokaliseren en de ketens van infecties te doorbreken.


Beperkingen tijdens Chanoeka


Het Groene Paspoort zal gelden in besloten ruimtes waar bijeenkomsten zijn met meer dan 50 deelnemers in tegenstelling tot de huidige regeling waarbij tot 100 mensen bij elkaar mogen zijn zonder Groen Paspoort.

Optredens en activiteiten tijdens de Chanoeka-vakantie zullen ongewijzigd blijven, volgens het plan dat vorige week werd goedgekeurd, terwijl de Groene Paspoort regels strikt zullen worden gehandhaafd en er meer controles zullen plaatsvinden.


Alle besluiten zijn onderworpen aan definitieve goedkeuring door het grotere kabinet en zullen, tenzij anders vermeld, naar verwachting tussen 28 en 29 november om middernacht van kracht worden.

136 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page