top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Groen Paspoort weer ingevoerd in Israël voor alle bijeenkomsten ruimten met meer dan 100 bezoekers


Groen Paspoort. Screenshot YouTube


Zojuist is bekendgemaakt dat dat het coronakabinet heeft besloten dat in Israël het groene paspoort weer zal worden ingevoerd voor alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen, en zal ook gelden voor o.a. restaurants. Ook is bekend geworden dat degenen die niet zijn gevaccineerd vanaf 8 augustus zelf voor de kosten van een coronatest opdraaien.


Het groene paspoort geldt voor alle evenementen met meer dan 100 aanwezigen in een gesloten of open ruimte: mensen die zijn gevaccineerd, hersteld of negatief zijn getest zijn op COVID-19 en kinderen van 12 jaar of ouder kunnen zonder problemen naar binnen.


Mensen die niet zijn gevaccineerd moeten een negatieve test kunnen tonen die niet ouder dan 48 uur mag zijn.


Het groene paspoort zal gelden voor cultuur- en sportevenementen, sportscholen, restaurants en eetzalen, congressen, toeristische attracties en gebedshuizen.


Voor bruiloften geldt, dat ook kinderen onder de 12 jaar een negatieve test moeten kunnen tonen.


Met ingang van zondag 8 augustus 2021 zijn de kosten van tests voor mensen die niet zijn gevaccineerd voor eigen rekening, behalve mensen die zich niet kunnen laten vaccineren vanwege een ziekte of gebrek.


Later op donderdagavond zal bekend worden welke andere maatregelen de regering neemt, zoals bijvoorbeeld voor vertrek en aankomen op Ben Gurion Airport.


De door het coronakabinet vandaag genomen beslissingen zullen komende zondag ter goedkeuring aan het voltallige kabinet worden voorgelegd waarna ze kort daarna van kracht zullen worden.
57 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page