top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Groots onthaal voor Israëlische kankerpatiëntjes op Urk


Partycentrum de Koningshof Urk. Foto via Zichron Menachem


Urk was er klaar voor. Maandagmiddag, werden de kinderen en hun begeleiders van Zichron Menachem welkom geheten door de inwoners van Urk in partycentrum de Koningshof waar zij later ook gezamenlijk de avondmaaltijd gebruikten.

De maaltijd aangeboden door inwoners van Urk. Foto Zichron Menachem


Dromen van één keer in een onvervalste Amerikaanse politieauto zitten? De droom van de oudste van de groep kinderen uit Israel die momenteel op uitnodiging van Zichron Menachem één week op vakantie zijn in Nederland is uitgekomen.


Een echte NYPD-politieauto was aanwezig bij het hotel nadat de kinderen uit Urk terugkeerden, en ja, zodra ze de auto zagen wilden alle kinderen de auto in! En dat was geen enkel probleem.

Vanzelfsprekend grote dank aan deze vrijwilliger die zijn bijzondere auto hiervoor beschikbaar stelde.


Wat is er nu mooier dan te rijden in een echte NYPD-politieauto. Foto Zichron Menachem


Maar eerst naar Urk, waar partycentrum de Koningshof de Israëlische vlag hoog in de vlaggenmast had gehangen.


Daar werd ook de maaltijd gebruikt met in het hotel door de koks en medewerkers van Zichron Menachem gemaakt koosjer eten.


Ook werd er gevaren in Giethoorn, ook mogelijk gemaakt door de mensen uit Urk. Voor de meeste Nederlanders is Giethoorn een bekende plek, maar voor deze kinderen uit Israel een ware belevenis. Tja, en als dan één van de boten even pech heeft, wordt het extra spannend, maar gelukkig was het probleem snel opgelost en voer de boot weer snel verder.

Varen in Giethoorn. Foto Zichron Menachem


Maar er was veel meer voor deze ernstig zieke kankerpatiëntjes, zoveel dat de dagen werkelijk zijn omgevlogen.


Fietsen in het Amsterdamse Bos, maar ook naar pretpark Walibi bijvoorbeeld en het Dolfinarium in Hardewijk, lopen over de Amsterdamse bloemenmarkt, en bij alles wat de kinderen doen en ondernemen worden ze begeleid door een uitgebreide medische staf. Deze hebben in het hotel een medisch centrum ingericht omdat de lijven van alle kinderen dagelijks moeten worden gecontroleerd.

Varen in Giethoorn. Foto Zichron Menachem


Maar ook onderweg kunnen complicaties optreden, zoals in Walibi, waar één van de kinderen acuut een infuus nodig had. Dat werd snel geregeld en konden ze weer doorgaan.


Het blijft fantastisch om te zien: jonge mensen met hun tomeloze energie. Het is echt jammer, dat blijdschap niet te vertalen valt in woorden. U moet het een keer zien.


Overigens is een bezoek aan de website van Zichron Menachem in Jeruzalem meer dan de moeite waard om eens te bezoeken. Dan ervaart u wat de vrijwilligers van deze organisatie allemaal mogelijk maken.

De maaltijd aangeboden door de inwoners van Urk. Foto Zichron Menachem


Vandaag, woensdag vertrekken de kinderen weer naar Israël. Voor een aantal van hen was het zeer waarschijnlijk de allerlaatste reis die ze hebben kunnen maken. Het leven kan best moeilijk zijn voor de kinderen, maar door dit soort reizen ook zo verschrikkelijk mooi!1.178 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page