top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Grote stijging actieve viruspatiënten maar daling viruspatiënten in de ziekenhuizen


Ter illustratie foto Wix


Uit de woensdagmorgen bekendgemaakte Cocid-19 cijfers door het ministerie van Volksgezondheid, blijkt dat de stijging van actieve Covidpatiënten doorzet terwijl tegelijkertijd er een daling is van het aantal virus patiënten in de ziekenhuizen van het land.


Nadat op dinsdag 82.141 mensen op het virus waren getest, bleken 903 van hen besmet te zijn met Covid-19, het positiviteitspercentage staat op 1,1%.


In total zijn er nu 8.637 actieve virus patiënten in het land, een stijging van 559 vergeleken met maandag.


Hiervan zitten er 34 in een quarantainehotel, en liggen 123 virus patiënten in een ziekenhuis, 9 minder dan op maandag. Hiervan verkeren 80 patiënten in ernstige toestand, 1 minder dan op maandag, waarvan 38 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


De afgelopen 24 uur zijn 3 mensen aan de gevolgen van Covid-19 overleden, waardoor het dodental nu op 8.235 staat.


Het aantal Omikron patiënten stijgt, waren dat er op maandag 170, op dinsdag verdubbelde dit naar 340 met nog eens ruim 300 verdachte Omikron patiënten.


Inmiddels heeft het panel van experts de Israëlische regering geadviseerd te beginnen met het toedienen van een vierde vaccinatie voor mensen vanaf 60 jaar en ouder, medisch personeel en iedereen met onderliggende klachten.


Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een vierde vaccinatie de bescherming tegen de Omikron verhoogd met 40 keer de hoeveelheid antilichamen.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):


76 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page