top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische Pandemic Expert Committee adviseert 4e vaccinatie voor 60+ en medisch personeel


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Na onderzoek en studie heeft het uit virus experts en andere specialisten bestaande Israëlische Pandemic Expert Committee de regering geadviseerd om voor inwoners van 60 jaar en ouder, mensen met risico zieken en medisch personeel, een 4e vaccinatie te geven in het licht van de snel om zich heen grijpende Omikron variant van het Covid-19 virus, op voorwaarde dat er vier maanden moet zijn verstreken na de derde vaccinatie.


Het besluit moet definitief worden goedgekeurd door de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Nachman Ash, voordat het van kracht wordt.


Prof. Galia Rahav, hoofd van de afdeling infectieziekten van Sheba en lid van het panel van deskundigen, zei dat de beslissing om de extra boosters aan te bevelen "niet eenvoudig" was, gezien het gebrek aan gegevens die aantonen dat de bescherming die door de derde injectie werd geboden, afnam. "Maar op hetzelfde moment. er zijn vreselijk beangstigende cijfers van wat er in de rest van de wereld gebeurt', vertelde ze aan Army Radio, verwijzend naar de zich snel verspreidende Omicron variant.


Uit een studie uitgevoerd in het Assuta Hospital in Ashdod door Dr. Avital Angel-Korman, directeur van de dialyse-eenheid, prof. Adi Leiba, adjunct-directeur van het ziekenhuis, en Dr. Tal Brosh, directeur van de afdeling Infectieziekten van het ziekenhuis, die het effect van de booster onderzocht, bleek de indrukwekkende effectiviteit van het boostervaccin bij immunosuppressiva: volgens de resultaten verhoogt de booster 40 keer de hoeveelheid antilichamen.


Premier Bennett zij in een reactie: "Dit is geweldig nieuws dat ons zal helpen om door de Omicron-golf te komen die de wereld overspoelt.


De staat Israël blijft vooroplopen in de wereldwijde inspanningen om de pandemie het hoofd te bieden. De burgers van Israël waren de eersten ter wereld die de derde dosis van het COVID-19-vaccin kregen en we blijven ook pionieren met de vierde dosis.


Ik roep iedereen op die voldoet aan de criteria die de leden van de commissie hebben gesteld: Ga en laat je vaccineren. Neem de verantwoordelijkheid voor de gezondheid en het levensonderhoud van ons allemaal. De vaccins redden levens.”


De Omikron variant verdubbeld in Israël iedere dag bleek de afgelopen dagen. Op maandag waren er 170 Omikron gevallen in het land, dinsdagavond bleken dit er al 340 te zijn.


Onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit die tijdens de bijeenkomst gegevens presenteerden, toonden de snelle verspreiding van de nieuwe variant, vooral onder degenen boven de 60 jaar. Uit de studie, gebaseerd op gegevens uit andere landen, bleek dat het aantal gevallen in Israël zich waarschijnlijk om de dag blijft verdubbelen, waardoor maar liefst 1.600 patiënten tegen 24 januari in ernstige toestand in het ziekenhuis zullen zijn opgenomen, tegenover 81 mensen die momenteel als ernstig ziek worden vermeld.


Ook is op dinsdag de eerste Omikron patiënt in Israël overleden. Het betreft een 75-jarige man uit Rishon L' Zion die tweekeer was gevaccineerd en onderliggen de ziekten had.


Onderzoekers vertelden het COVID-kabinet dat, indien er geen actie wordt ondernomen het aantal dagelijkse besmettingen over een paar weken mogelijk naar 10.000 per dag zal gaan.80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page