top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hamas geeft video vrij waarop tekenen van leven te zien zijn van twee Israëlische gijzelaars

Omri Miran en Keith Segal in de video van Hamas. Screenshot video via Ynet.


Hamas heeft zaterdag een video vrijgegeven waarin twee Israëlische gijzelaars, de 64-jarige Omri Miran en de 46-jarige Keith Segal, levend worden gezien als onderdeel van de psychologische oorlogsstrategie van de terreurgroep. De families van de gijzelaars moeten de publicatie van de video en de inhoud ervan op dit moment nog goedkeuren, meldt Ynet.


De video komt dagen nadat een soortgelijke clip werd vrijgegeven waarin een teken van leven te zien is van Hersh Goldberg-Polin , een 23-jarige dubbele Amerikaans-Israëlische staatsburger die in Gaza wordt vastgehouden.


Segal, een ergotherapeut, werd samen met zijn partner Aviva Adrienne Sigal uit zijn huis in kibboets Kfar Aza ontvoerd, die na 51 dagen in de Gazastrook uit gevangenschap werd vrijgelaten. Miran werd in het bijzijn van zijn familie uit zijn huis in Nahal Oz gehaald. Zijn vader zei tegen Channel 12: "Dit is het eerste teken van leven van hem, ik huil van emotie."


In de gemonteerde drie minuten durende video identificeren Siegel en Miran zichzelf en zeggen dat ze hopen op een gijzelingovereenkomst waardoor zij en andere gijzelaars naar huis kunnen terugkeren.


De video is niet gedateerd, maar Miran zegt dat hij 202 dagen gevangen is gehouden en Siegel vermeldt de Pesach-feestdag, wat aangeeft dat de clips onlangs zijn opgenomen, aldus Times of Israel.


Nadat Hamas een video had vrijgegeven van twee gijzelaars in de Gazastrook, zeggen families van gevangenen dat de regering een keuze heeft tussen gijzelaars of oorlog, aldus The Times of Israel.


In een verklaring aan de media beschuldigen families dat de militaire druk, waarvan de regering zegt dat deze hun dierbaren naar huis zou brengen, heeft gefaald.


“De staat Israël moet kiezen: gijzelaars of oorlog. Het binnenkomen van Rafah zal meer vermoorde gijzelaars in gevangenschap brengen, of hun dood in de oorlog. Het binnenkomen van Rafah zal voor de ontvoerden een andere manier zijn om te sterven. Israël moet ervoor kiezen de gijzelaars terug te sturen”, aldus de verklaring.

737 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page