top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Hamas publiceert propaganda video van de 23-jarige Israëlisch-Amerikaanse gijzelaar Hersh Goldberg-Polin

Screenshot YouTube


De Hamas-terreurgroep publiceerde woensdag een propagandavideo waarin tekenen van leven te zien waren van de 23-jarige Israëlisch-Amerikaanse gijzelaar Hersh Goldberg-Polin , wat opluchting en bezorgdheid voor zijn ouders opwekte en een boos anti-regeringsprotest opwekte nabij het huis van premier Benjamin Netanyahu. Ze eisen een deal om de gijzelaars terug te sturen.


In de video eist Goldberg-Polin, van wie wordt gezien dat hij een van zijn handen mist, luidruchtig dat de Israëlische regering de gijzelaars uit Gaza terugstuurt of aftreedt, in navolging van een standpunt dat de laatste tijd steeds vaker wordt geuit door sommige familieleden van de ontvoerden, aldus The Times of Israel.


De video was niet gedateerd, maar Goldberg-Polin zegt dat hij ‘bijna 200 dagen’ gevangen is gehouden en maakt meerdere keren melding van een ‘festival’, wat aangeeft dat het waarschijnlijk onlangs is gefilmd, voorafgaand aan de Pesach-vakantie van een week.Zijn ouders, Rachel Goldberg en Jon Polin, die uitgebreid campagne hebben gevoerd voor de vrijlating van hun zoon, zeiden in een verklaring dat “het vandaag overweldigend is om de video van Hersh te zien. We zijn opgelucht hem levend te zien, maar we maken ons ook zorgen over zijn gezondheid en welzijn, evenals over dat van alle andere gijzelaars en al degenen die lijden in deze regio.”


De ouders van Goldberg-Polin hielden een pleidooi voor alle leiders die onderhandelden over een gijzelingsovereenkomst, waarbij ze Qatar, Egypte, de Verenigde Staten, Hamas en Israël noemden.


De IDF gaf de volgende verklaring uit:

Hamas heeft zojuist een video gepubliceerd van de 23-jarige Hersh Goldberg-Polin,

een Amerikaans-Israëlische jongen, die met zijn vrienden feest vierde op het Nova Music Festival, toen hij gewelddadig en brutaal werd aangevallenen op 7 oktober door Hamas ontvoerd.


Hersh wordt al meer dan 200 dagen vastgehouden door Hamas in Gaza.

Hamas houdt nog steeds 133 gijzelaars vast in Gaza, gedurende meer dan 200 dagen, onder onmenselijke omstandigheden.


Totdat Hamas onze gijzelaars vrijlaat, zal de IDF zal Hamas overal in Gaza blijven achtervolgen.


Dit is een dringende oproep tot actie. We zullen geen middel onbeproefd laten in onze pogingen om onze gijzelaars te vinden.


Deze psychologische terreurvideo is niet alleen een herinnering aan wat Hamas op 7 oktober deed, het herinnert ons eraan hoe ziek deze terreurgroep is, die ook de gijzelaars en hun families terroriseert.

653 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


P Bakker
P Bakker
Apr 25

Dit zijn geen mensen meer maar afschuwelijke monsters


De wereld kijkt toe en gelooft al de leugens die Hamas verspreid

En vervolgens wegkijkt van het leed van Israël

Like

Ton van Hagen
Apr 25

Elimineren die Hamas aanhangers dit zijn geen mensen

Like
bottom of page