top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Help mee om het JNF Balfour woud te herstellen


Balfour woud. Foto JNF


Het Balfour Woud is een Communicatie Forest. Door de centrale ligging in de buurt van Migdal HaEmek (25.000 Joodse inwoners) en Yafia (18.000 Moslim en Christelijke inwoners), heeft het woud een bijzondere verbindingsfunctie. Dankzij het nieuwe initiatief van het JNF onderhouden de lokale overheid, buurtbewoners en vrijwilligers samen het woud. De bewoners, jong en oud, Joods, Arabisch en Christelijk, worden intensief betrokken bij de planning en het onderhoud van hun eigen educatieve en recreatieve omgevingDit woud is het oudste door JNF aangeplante woud van Israël. Op dit moment staan er coniferen, olijf-, johannesbrood- en eucalyptusbomen en bloeien er tal van unieke bloemen en planten. Helaas leed het bos de afgelopen jaren aan flinke kaalslag door ziekte en branden. Herbebossing van het woud is daarom noodzakelijk.


Met uw bijdrage kan het JNF:

  • omgevallen en dode bomen verwijderen

  • de grond voorbereiden om nieuwe bomen te planten

  • irrigatiesystemen vernieuwen en waar nodig aanleggen

  • 3000 bomen planten met een lange levensverwachting

  • de toegangswegen vernieuwen

Na het planten van de bomen volgt een speciaal onderhoudsplan, dat 3 jaar duurt.


De hoofdprijs liegt er niet om, het is namelijk is de JNF Experience reis voor twee personen naar Israël. Tijdens deze reis bezoek je bijzondere JNF projecten die heel het land, ontmoet je lokale pioniers, geniet je van de smaken die Israël te bieden heeft en wandel je door de geschiedenis van Jeruzalem.


Ga nu naar de website van het JNF en koop die loten. Je hebt er al 2 voor slechts € 6 en dan maak je ook nog kans om net als vorig jaar mee te doen aan de bonusloterij waarmee je extra kans maakt op één van de 5 tickets naar Israël.


92 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page