top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het nieuwe vlinderhuis van Jeruzalem, de eerste in zijn soort in Israël


Deze boomnimf is een nieuwe bewoner van het vlinderhuis van de dierentuin van Jeruzalem. Foto door Josef Cohen via ISRAEL21C


De nieuwe Hilary Tisch Biodiversity Exhibit en Butterfly House in de Tisch Family Biblical Zoo in Jeruzalem markeert de eerste tentoonstelling van dit type en deze omvang in Israël.


Ongeveer 15 soorten tropische vlinders vliegen vrij tussen de bezoekers in een weelderige tropische tuin die wordt gehouden op een warme 28 graden Celsius (82,4F), samen met vier tentoonstellingen met geleedpotigen, waaronder bijen, sprinkhanen, kakkerlakken en wandelende takken.


Geleedpotigen zijn te zien in het vlinderhuis van de dierentuin van Jeruzalem. Foto door Rachael Risby Raz via ISRAEL21C


In glazen vitrinekasten met vlinderpoppen kunnen bezoekers zien hoe vlinders worden uitgebroed en vrijgelaten in de omheinde tuin.


“Deze opwindende nieuwe tentoonstelling brengt in de zoölogische collectie van de dierentuin een essentieel element dat tot nu toe ontbrak: de wereld van insecten en vlinders. Met deze collectie kunnen tienduizenden bezoekers meer te weten komen over de volledige diversiteit van de dierenwereld', zegt Ziv Ayalon, CEO van de Tisch Family Biblical Zoo and Aquarium Israel tegen ISRAEL21C.Een nieuwe bewoner van de Hilary Tisch Biodiversity Exhibit en Butterfly House in de dierentuin van Jeruzalem. Foto door Rachael Risby Raz via ISRAEL21C.


Ayalon bedankte de familie Tisch voor het financieren van de 700 vierkante meter grote "plaats van schoonheid en vrede", genoemd ter nagedachtenis aan Hilary Tisch, een familielid dat in 2020 op 36-jarige leeftijd stierf.


De dierentuin werkte nauw samen met het ministerie van Landbouw om normen en richtlijnen op te stellen voor gewasbescherming in het vlinderhuis om de natuurlijke habitats in Israël niet in gevaar te brengen.


De Hilary Tisch Biodiversity Exhibit en Butterfly House in de dierentuin van Jeruzalem herbergen 15 soorten vlinders. Foto door Josef Cohen via ISRAEL21C.


Minstens 110 soorten vlinders noemen Israël thuis. De meeste vlinders in de tentoonstelling - zoals de blauwe morpho, de schaduwblauwe bladvleugel en de Belus zwaluwstaart - komen echter uit Zuid-Amerika en komen wekelijks als poppen aan via luchttransport van een leverancier in het Verenigd Koninkrijk.


Een blauwe morpho uit Zuid-Amerika in het vlinderhuis van de dierentuin van Jeruzalem. Foto door Josef Cohen via ISRAEL21C


Toegang tot de overdekte tentoonstelling is inbegrepen in de toegangsprijs voor het Gottesman Family Israel Aquarium. Het is geopend van zondag tot donderdag en zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur; Vrijdag tot 15.30 uur.


Andere plaatsen om vlinders te zien in Israël zijn allemaal aan de westkust: de openbare tuinen van Ramat Hanadiv in Zichron Ya'akov; de vlindertuin in Bat Yam; en de vlinderkwekerij in Hof HaCarmel bij Atlit. De kwekerij is alleen geopend in de lente en de zomer, rekent toegang en biedt educatieve activiteiten over de levenscyclus van vlinders. Bezoekers kunnen de vlinders ook voeren.


1.087 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page