top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het Sa'ar 6 "Nitzahon" (Overwinning) korvet is in Israël aangekomen


Sa'ar 6 "Nitzahon" in de haven van Haifa. Foto IDF woordvoerderseenheid


Na een reis van twee weken is het Sa'ar 6 "Nitzahon" korvet in Israël aangekomen. Het schip meerde aan bij de marinebasis in Haifa.


Een ceremonie die de aankomst van het schip uit Duitsland markeerde, werd gehouden in aanwezigheid van de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi en de bevelvoerend officier van de Israëlische marine, vice-admiraal Eli Sharvit. Aan de ceremonie namen de soldaten deel die de "Nitzahon" vergezelden bij zijn terugkeer naar Israël na een lang verblijf op Duitse scheepswerven.


Foto IDF woordvoerderseenheid


De komst van de "Nitzahon", de vierde en laatste Sa'ar 6-klasse Corvette die in Israël aankomt, vat het vlaggenschipproject van de marine van de afgelopen jaren samen, waarin de nieuwe IDF-raketschepen werden ontworpen, gebouwd en voorbereid voor operationeel gebruik.


De vier Saar 6-schepen die zich bij de Israëlische marine voegden, vormen een belangrijke mijlpaal in het versterken van de veerkracht van de staat Israël en zullen een centrale pijler vormen in de maritieme bescherming van zowel de Israëlische wateren als de energiebronnen op zee.


In de komende maanden zal de "Nitzahon'' het installatieproces van aanvullende gevechtssystemen ondergaan (waarvan de meeste in Israël zijn ontwikkeld). Na voltooiing van het installatieproces zal de "Nitzahon" volledig operationeel worden.


Bevelhebber van de Israëlische marine, vice-admiraal Eli Sharvit zei in zijn welkoms toespraak: "Welkom thuis "Nitzahon". De lijn die aan het dok is bevestigd, symboliseert het einde van een lang, complex en uitdagend hoofdstuk dat plaatsvond in Duitsland. We voorzien een historische transformatie van een innovatieve visie in een levende realiteit. Een realiteit om het hoofd te bieden aan een veranderende veiligheidssituatie die een strijdmacht vereist die is gebouwd en uitgerust voor nieuwe uitdagingen."De "Nitzahon", net als de hele historische Sa'ar 6-vloot, is een geweldige toevoeging voor de Israëlische marine-superioriteit en een belangrijke pijler in de strategische capaciteiten van de marine, de IDF en de staat Israël. Het is een groot voorrecht. Wees er trots op dat u [de marine] een kracht van waarden bent die sterk blijft om de onafhankelijkheid van het volk en het land te versterken en om de overwinning van de staat Israël te verzekeren," aldus Sharvit.


94 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page