top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het tweede schip uit de Saar 6 klasse is aan de Israëlische marine overgedragen


Foto via IDF woordvoerderseenheid


De Israëlische marine heeft het tweede van de in totaal vier nieuwe marinekorvetten in ontvangst genomen. De INH Oz werd in Kiel in Duitsland overgedragen. De overdrachtsceremonie werd bijgewoond door de Israëlische ambassadeur in Duitsland Jeremy Issacharoff en het hoofd van de scheepswerfuitrusting van de Israëlische marine Brig. Gen. Ariel Shir.


De ceremonie vond plaats op de scheepswerven waar de korvetten worden gebouwd in een gezamenlijk project van German Naval Yards en ThyssenKrupp Marine Systems. De twee Duitse bedrijven bouwen ook onderzeeërs voor de Israëlische marine. De eerste van de vier korvetten, de INH Magen, werd in september 2020 overgedragen aan de Israëlische marine.


De INH Oz is nu onderweg naar Haifa waar het zal worden uitgerust met de meest geavanceerde in Israël ontwikkelde wapens en radarsystemen.


De korvetten maken deel uit van een deal van € 450 miljoen tussen de Israëlische regering en de twee Duitse bedrijven, waarbij de Duitse regering een derde van het bedrag betaalt, net zoals ze ook doet met de onderzeeërs die voor Israël worden gebouwd.

69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page