top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

“Het voelde onwerkelijk”: Yuval ontmoette haar partner Ofir, na 54 dagen Hamas gevangenschap


Ofir Engel. Screenshot N12News


Ofir Engel, 17 jaar oud uit kibboets Ramat Rachel die tijdens zijn gevangenschap tot Nederlander werd genaturaliseerd, werd na 54 dagen als onderdeel van de zesde ronde vrijgelaten uit Hamas-gevangenschap. Hij werd ontvoerd uit kibboets Be'eri, uit het huis van zijn partner Yuval Sharabi, samen met haar vader Yossi. Bij aankomst van Ofir in het ziekenhuis werd het jonge stel herenigd. “Het voelde onwerkelijk. Niets wat mij overkomt voelt echt, maar toen hij voor me stond – helemaal niet”, zei ze.


In een interview gisteravond in de "Mahadora Central Edition" van N12News vertelde Yuval hoe haar vader en haar partner op de ochtend van Black Sabbath uit huis werden gehaald. "Ik wilde in de auto stappen, maar de terrorist hield mij tegen en zette een tweede collega op mijn plaats. Ze stapten gewoon in de auto en reden weg.


Screenshot N12News


Ofir zei dat hij en mijn vader de hele tijd samen waren”, voegde zijn partner eraan toe. "Het gaat goed met mijn vader, het is heel geruststellend en geeft hoop. Nu rest ons alleen nog dat mijn vader en mijn oom aan mij worden teruggegeven, we weten niets over hem.


Yuval zei verder: "Mijn familie houdt heel veel van Ofir. We waren allemaal dolblij toen hij terugkwam. Ik begrijp nog steeds niet hoe ik tegelijkertijd verdrietig en gelukkig kan zijn. Ik had de hele tijd hoop dat hij zou terugkeren. Ik was erg optimistisch. Maar we moeten de strijd voortzetten totdat de laatste ontvoerden naar huis terugkeren. Ik geloof in een land dat alles zal doen totdat iedereen terug is.'


476 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page