top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoe je juist nu vrijwilligerswerk kunt doen in Israël tijdens de oorlog


HaShomer HaChadash helpt als vrijwilliger op een Israëlische boerderij. Foto met dank aan JNF-USA via ISRAEL21c


Nu ongeveer de helft van de Israëlische bevolking in een of andere hoedanigheid vrijwilligerswerk doet sinds het begin van de Zwaarden van IJzerenoorlog op 7 oktober, zou je kunnen denken dat we genoeg vrijwilligers hebben – maar dat is echt niet het geval.


Er is een tekort aan arbeidskrachten doordat honderdduizenden Israëli's zijn opgeroepen voor reservedienst, buitenlandse werknemers het land verlaten en veel mensen niet in staat zijn naar hun werkplek te komen vanwege oorlogs gerelateerde kinderzorg of veiligheidsproblemen.


Pantry Packers verzorgt driemaal daags 6.000 maaltijden voor ontheemde Israëliërs. Foto met dank aan Colel Chabad via ISRAEL21c


Bovendien is de behoefte aan helpende handen op gebieden als medische noodhulp, landbouw en massavoedselprogramma’s nog nooit zo groot geweest.


Medisch noodpersoneel van Magen David Adom helpt bij het oogsten van tomaten op een zuidelijke boerderij. Foto met dank aan MDA via ISRAEL21c


ISRAEL21c heeft er een aantal op een rijtje gezet:


Emergency Volunteers Project (EVP) bemant twee projecten naast het professionele brandweerinitiatief : De EVP Mass-Feeding Unit, die samenwerkt met het Israëlische Thuisfront Commando, traint vrijwilligers om verse, gezonde maaltijden te bereiden voor IDF-eenheden en behoeftige bevolkingsgroepen met behulp van een vloot van mobiele keukens. Bij het EVP Make A Soldier Smile-project koken vrijwilligers maaltijden in pop-upveldkeukens op legerbases.


Neem contact op met EVP via dit webformulier ; door een e-mail te sturen naar office1@evp.org.il ; of door te bellen naar 781-713-4562 (VS) of 073-729-1954 (Israël).Een deelnemer aan de Mass Feeding Unit van het Emergency Volunteers Project. Foto met dank aan EVP via ISRAEL21


De Israel Food Rescue Mission is een gezamenlijke inspanning van HaShomer HaChadash , Kol Israel, Leket Israel en Brothers in Arms, als reactie op een oorlogsgerelateerde mankrachtcrisis op Israëlische boerderijen. Vrijwilligers uit het buitenland met een geldig paspoort en de mogelijkheid om zich in te zetten voor minimaal 10 dagen landarbeid zijn welkom om te solliciteren. Er zijn reis- en verblijfsubsidies beschikbaar.


Klik hier om vrijwilligerswerk te doen voor de Israel Food Rescue Mission of e-mail rabbirandybrown@gmail.com .

Voor nieuwe immigranten die via HaShomer HaChadash vrijwilligerswerk willen doen op boerderijen, klik hier .


Missie Hinenu helpt onderbezette ziekenhuizen door het papierwerk te verwerken voor bevoegd medisch personeel (artsen, arts-assistenten, verpleegkundigen, verpleegkundigen, therapeuten, psychologen, apothekers) en niet-medisch personeel (patiëntenvervoer, voeding en andere taken) dat naar Israël kan komen. vrijwilliger. Onder leiding van de broers en zussen Yigal Marcus en Eliana Marcus Aaron werkt Mission Hinenu samen met het ministerie van Volksgezondheid om ziekenhuisvrijwilligers efficiënt te vinden en te plaatsen.


Klik hier of hier voor de aanmeldingsformulieren voor medische en niet-medische ziekenhuisvrijwilligers.


Vrijwilligers voor Israël en Sar-El Israelbieden mogelijkheden voor civiele vrijwilligerswerk op IDF-bases.

Voor vragen over VFI kunt u een e-mail sturen naar info@vfi-usa.org , bellen naar 866-514-1948 (VS) of dit formulier online invullen . Voor Sar-El-programma's kunt u een e-mail sturen naar johanna@sar-el.org of klik hier .


Startup Reserves for Israel , gevestigd in New York, rekruteert duizenden technologiemedewerkers om ondersteuning, begeleiding en personeel te bieden aan zo'n 25 bedrijven in de Israëlische hightechsector. Volgens een rapport van de Israel Innovation Authority en het Start-Up Nation Policy Institute is 15% tot 20% van de technische werknemers gemobiliseerd voor reservediensten, waardoor 70 procent van de Israëlische technologiebedrijven operationeel onderbemand blijft.


Meld je hier aan bij Startup Reserves voor Israël of stuur een e-mail naar info@startupreserves.org .


Citrus & Salt in Tel Aviv heeft de gebruikelijke kookworkshops stopgezet en Citizen's Kitchen gelanceerd om 500 dagelijkse verse maaltijden te verzorgen voor Israëlische soldaten en ontheemde gezinnen. De zussen Aliya Fastman en Shaendl Davis leiden samen met Alon Sharaby het project en werken samen met World Central Kitchen. Het vrijwilligerswerk wordt voornamelijk bemand door Engelssprekende immigranten en bezoekers.


Neem voor vrijwilligerswerk bij Citrus & Salt contact op met Aliya Fastman, citrus.salt@gmail.com of +972-53-334-6861.


Pantry Packers of Jerusalem verzorgt maandelijks maaltijden op wielen aan 37.000 gezinnen en exploiteert ook gaarkeukens. Nu duizenden vluchtelingenfamilies uit het zuiden zich in Jeruzalem schuilhouden, heeft de stad aan Pantry Packers gevraagd om driemaal daags 6.000 maaltijden te verstrekken. Er zijn veel extra handen nodig.


Om een ​​vrijwilligersactiviteit bij Pantry Packers te plannen, kunt u een e-mail sturen naar vrijwilligers@pantrypackers.org of klik hier .


Rabbi Menachem Traxler, directeur van Pantry Packers, met maaltijden klaar om naar ontheemde gezinnen in Jeruzalem te gaan. Foto met dank aan Colel Chabad via ISRAEL21c


OneFamilyheeft vrijwilligers nodig om een ​​scala aan diensten te verlenen aan slachtoffers van terreur, van koken en bakken tot het bezoeken van gewonde mensen in het ziekenhuis en meer, evenals administratieve ondersteunende diensten zoals sociale media, fotografie en het beantwoorden van telefoons.


Meld je hier als vrijwilliger bij OneFamily aan .


Een vrijwilliger van OneFamily die basisbenodigdheden levert aan slachtoffers van terreur. Foto met dank aan OneFamily via ISRAEL21c


Adopt-A-Safta verwelkomt buitenlandse vrijwilligers, die toegang hebben tot een voertuig, om op vrijdagochtend Shabbat-maaltijden te bezorgen bij geïsoleerde senioren. Veel van de ontvangers zijn overlevenden van de Holocaust in het grootstedelijk gebied van Tel Aviv.


Vrijwilligers kunnen dit formulier online invullen om Adopt-A-Safta te helpen met het bezorgen van maaltijden.


Alumni van Birthright Israel, in de leeftijd van 18 tot 40 jaar, kunnen twee weken lang vrijwilligerswerk doen bij voedselreddingsoperaties en goederen sorteren, verpakken en distribueren voor civiel en militair personeel. Birthright biedt gratis luchthaventransfers aan, evenals een ziektekostenverzekering en accommodatie in Tel Aviv met veilige kamers. De eerste reis staat gepland van 20 november tot en met 3 december.


Meld u hier aan voor vrijwilligersreizen voor alumni van Birthright Israel.
2.662 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page