top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoofdkwartier van de Maccabim-brigade beëindigt activiteit


Foto IDF-woordvoerder


Als onderdeel van Operatie "Break the Wave" en de algehele inspanning om de veiligheid langs de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria te vergroten, werd in 2022 het hoofdkwartier van de "Maccabim" Brigade opgericht.


Het hoofdkwartier kreeg de taak om de inspanningen van de Judea en Samaria Divisie te leiden om infiltratie door de veiligheidsbarrière in de regio Maccabim te voorkomen. Deze beslissing werd genomen terwijl 11 bataljons tegelijkertijd de opdracht kregen de veiligheidsbarrière over de gehele lengte te versterken.


In het licht van een aanzienlijke afname van illegale barrière-infiltraties en de aanvullende operationele instrumenten van de IDF, waaronder de verbetering van manoeuvreercapaciteiten, capaciteiten voor het verzamelen van inlichtingen, de versterking van de defensieve infrastructuur langs de veiligheidsbarrière en technische projecten samen met civiele bouwprojecten bij verschillende grensovergangen, werd er een beoordeling van de situatie uitgevoerd in het Centrale Commando.


Als onderdeel van de beoordeling werd besloten om de activiteit van het hoofdkwartier van de "Maccabim"-brigade stop te zetten. De soldaten die onder het hoofdkwartier opereren, zullen ondergeschikt worden gemaakt aan de brigades van Ephraim en Benjamin, en acht bataljons kregen de taak om de veiligheidsbarrière te versterken. Bovendien werd besloten dat het bataljon dat aan het Oranit gebied was toegewezen, ook zijn activiteiten zalstaken.


De IDF is continu in actie en zal optreden als onderdeel van Operatie "Break the Wave" om infiltratie te voorkomen en terrorisme te dwarsbomen in het gebied van de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria.

94 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page