top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Human Rights Watch doet alsof Hamas niet bestaat in Gaza


Links: Een stilstaand beeld van een van Ahmed al-Mansi's YouTube-video's ( Bron ); Rechts: Mansi's officiële Hamas-portret ( Bron ). Foto via NGO Monitor.


NGO Monitor uit Israël heeft onderzoek gedaan naar de beschuldigingen van Human Rights Watch van het aanvallen en doden van burgers tijdens de laatste gevechten tegen Hamas & Co in mei jl.


Op 27 juli 2021 publiceerde Human Rights Watch (HRW) " Gaza: schijnbare oorlogsmisdaden tijdens mei-gevechten ", waarin wordt beweerd dat Israël oorlogsmisdaden heeft gepleegd in het conflict van mei 2021 met Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza.


Dit rapport, waarin incidenten worden besproken die al uitgebreid in de media en door andere NGO's zijn behandeld (HRW maakt niet bekend of haar vertegenwoordigers in Gaza hebben bijgedragen aan eerdere media en NGO-accounts), dient als een ander vehikel voor HRW's lopende campagne om te lobbyen bij het Internationaal Strafhof Rechtbank richt zich op “de verpletterende sluiting van Gaza door de Israëlische regering en haar misdaden van apartheid en vervolging van miljoenen Palestijnen.”


Zoals veel van dergelijke HRW-publicaties, mist deze een coherente methodologie en negeert de fundamentele professionele fact-finding-normen . In plaats daarvan is de analyse volledig gebaseerd op drie uitgezochte incidenten die verenigbaar zijn met het vooraf bepaalde, al lang bestaande politieke verhaal.


Voor grondiger onderzoek, zie NGO Monitor's " See No Evil: NGOs Turn Terrorists into Civilians in 2021 Gaza Conflict ". NGO Monitor analyseerde meer dan 50 incidenten waarbij Hamas en strijders van de Islamitische Jihad door Palestijnse NGO's onterecht als burgers werden geïdentificeerd en waarbij Palestijnse raketten doden en materiële schade veroorzaakten.


Een methode die door HRW wordt gebruikt om het aantal burgerslachtoffers op te drijven, vergezeld van beschuldigingen van 'oorlogsmisdaden', is om essentiële details over specifieke incidenten te verdoezelen of weg te laten, waardoor de rol van terroristische groeperingen wordt weggenomen.


NGO's zoals HRW classificeren Palestijnse terroristen ten onrechte als burgers en negeren bewijs dat terreurgroepen betrokken zijn bij de dood van burgers in Gaza.


NGO Monitor-onderzoek heeft 50 incidenten geïdentificeerd waarbij Hamas en Islamitische Jihad-agenten die in Gaza zijn gedood door NGO's ten onrechte als burgerslachtoffers zijn bestempeld, of waarbij burgers die door Hamas zijn gedood impliciet aan Israël werden toegeschreven. ( Ongeveer 15 procent van de 4.300 raketten die op Israël werden afgevuurd, kwamen in Gaza neer.)


Door niet nauwkeurig te rapporteren, versterken Palestijnse NGO's en HRW de demoniseringsstrategie, negeren ze het plegen van oorlogsmisdaden door Palestijnen en verdraaien ze de realiteit van de Israëlische inspanningen om het aantal burgerslachtoffers tijdens de gevechten te beperken.


Deze gemanipuleerde NGO-accounts dienen ook als basis voor opruiende mediaprojecten, zoals het beruchte voorpaginaverhaal van de New York Times met foto's van kinderen, en voor internationale "onderzoeken", zoals door een aanstaande onderzoekscommissie van de VN-Mensenrechtenraad .


Op deze pagina kunt u voorbeelden zien van wat NGO Monitor verdraaiingen en leugens vind en daarvoor voldoende tegenbewijs aantoont.


127 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page