top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI veranderde de hoogte van de Venµs satelliet in de ruimte


Foto via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft met succes de levensduur van de Venµs satelliet verdubbeld. Bovendien veranderde IAI de hoogte van de Venµs satelliet in de ruimte, die aanvankelijk afnam van zijn oorspronkelijke missie van 720 km boven de aarde naar 410 km.


In plaats van de satelliet naar de aarde terug te sturen en zijn missie te voltooien, brachten de ingenieurs van IAI Venµs terug naar grotere hoogte om zijn missie op 560 km voort te zetten. Deze hoogtetoename zorgt voor een toevoeging van een nieuwe en ongeplande fase in het leven van de satelliet.


Venµs (Vegetation and Environment Monitoring New Micro-Satellite) is een microsatelliet voor aardobservatie die gezamenlijk is ontworpen door de Israel Space Agency (ISA) en het Franse National Center for Space Studies (CNES). De ingenieurs van IAI zijn verantwoordelijk voor de operaties van de satelliet, beheren de satelliet de klok rond (24/7/365) en zorgen voor de continuïteit van de wetenschappelijke en technologische missies.


Venµs, een door IAI ontwikkelde satelliet, werd gelanceerd in 2017 en heeft zowel een wetenschappelijke als technologische missie. De wetenschappelijke missie bewaakt de vegetatie van de aarde met behulp van een camera met 12 smalle spectrale banden ontwikkeld door EL-OP en de technologische missie was het gebruik van een elektronisch voortstuwingssysteem ontwikkeld door REFAEL. Venµs heeft de verwachte levensduur van 2,5 jaar overtroffen en zal zijn missie in de ruimte voortzetten.


Guy Bar Lev, IAI EVP en GM van de Space, Missiles, and Systems Group, zei: "We zijn trots op de ingenieurs van IAI, die erin zijn geslaagd de levensduur van de Venµs satelliet te verlengen en de belangrijke wetenschappelijke missie voor een langere periode hebben kunnen voortzetten. Voortbouwend op decennialange ervaring en expertise in het creëren van innovatieve oplossingen, ontwikkelt IAI observatie- en communicatiesatellieten, grondcontrolestations en missie- en toepassingscentra, en een volledige reeks ruimtesubsystemen. IAI is een van de weinige bedrijven ter wereld met end-to-end ruimtevaartcapaciteiten: het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en lanceren van zijn hoogwaardige producten in Israël. Door cruciaal ruimteonderzoek te ondersteunen, gebruiken we onze knapste koppen om te helpen bij het vinden van nieuwe oplossingen voor de ecologische en technologische uitdagingen waarmee onze wereld vandaag wordt geconfronteerd."52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page