top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF en veiligheidstroepen hebben een terreurverdachte in Bethlehem opgepakt


Foto IDFD-woordvoerderseenheid


Zoals al weken gaande is, na de laatste grote terreuraanslagen, zijn de IDF en veiligheidstropen ook de afgelopen nacht op zoek geweest naar terreurverdachten.


De Israel Defense Forces voerden samen met de grenspolitie en de Shin Bet-veiligheidsdienst nachtelijke operaties uit in verschillende plaatsen op de Westelijke Jordaanoever als onderdeel van Operatie Breakwater, zei het leger.


In Bethlehem is daarbij een gezochte terreurverdachte opgepakt en werden wapens gevonden, en overgedragen aan de veiligheidsdiensten.


Bij de operatie raakten geen soldaten gewond, aldus de woordvoerder van het leger.


Eerder raakten veiligheidstroepen slaags met Palestijnen, toen ze in het dorp Jaba een man wilden arresteren die Palestijnen hielp door de veiligheidsbarrière te komen om zo illegaal Israël in te gaan.


Volgens het persbericht van de IDF gooiden relschoppers tijdens de inval stenen en molotovcocktails naar soldaten. Bij de gevechten raakten geen Israëlische troepen gewond.


Een aantal van de Palestijnse terroristen die in maart terreuraanvallen in Israël uitvoerden, wisten op deze wijze Israël illegaal binnen te komen.

68 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page