top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft wegen rond Gaza afgesloten; treinverkeer in zuid-Israël gestaakt


De afgesloten wegen rond Gaza. Via IDF-woordvoerderseenheid


Na een situatieanalyse door de IDF en nadat terroristische activiteiten waren geïdentificeerd van de terroristische organisatie Palestijnse Islamitische Jihad, werd besloten om gebieden en routes rond de Gazastrook af te sluiten.


Alle gebieden ten westen van route 232 worden in beide richtingen afgezet, evenals de volgende routes:


Route 4 - van Zikim Junction naar de route die toegang geeft tot de Erez Crossing.


Route 34 - van Yad Mordechai Junction naar de Nir Am Crossing.


Route 232 - van Nir Am naar Kerem Shalom.


Daarnaast is besloten om het Zikim-strand te sluiten voor bezoekers, de treindiensten tussen Ashkelon en Sderot te annuleren en de Erez Crossing te sluiten.


Het gebied is afgesloten voor burgers vanwege een directe dreiging en om een ​​mogelijke aanval op burgers te voorkomen.


De Israëlische spoorwegen hebben inmiddels aangekondigd dat er geen treinen meer zouden rijden tussen de zuidelijke steden Ashkelon en Netivot en dat het nabijgelegen station Sderot ook tijdelijk zou worden gesloten.


Na de arrestatie van al-Baasi zei de in Gaza gevestigde Islamitische Jihad in een verklaring "dat het een staat van "alertheid" uitriep en de "gereedheid" van zijn strijders verhoogde.


De IDF zei dat de maatregelen zijn genomen uit voorzorg, voor het geval de Islamic Jihad een tegen aanval mocht gaan uitvoerfen.

181 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page