top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft Ya'akov Ashur en vier andere hoge Hamas commandanten geëlimineerd


Foto IDF woordvoerder


Vandaag heeft de IDF, samen met de Shin Bet en de luchtmacht Ya'akov Ashur geëlimineerd, het hoofd van het antitanksysteem van de Khan Younis Brigade van Hamas.


De afgelopen dag hebben de IDF en ISA Yaakub A'ashur vermoord.

Hoofd van de antitankraketreeks van de Khan Yunis-brigade van Hamas. Yaakub A'ashur was bataljonscommandant en werd later gepromoveerd tot hoofd van de Anti-Tank Missile Array van de Khan Yunis Brigade van Hamas. Hij nam deel aan de planning en uitvoering van aanvallen op IDF-soldaten.Ook andere leidende commandanten van Hamas werden vandaag gedood.


Onder hen was Khosl Muhammad Hamis Dababesh, een senior Hamas-terrorist, die onder meer als hoofd van de militaire inlichtingendienst van Hamas diende.


Foto IDF woordvoerder


De afgelopen twee jaar was hij secretaris van Zakaria Abu Maamar, Hamas' hoofd Internationale Betrekkingen bij het Politiek Bureau, die ook Hamas' vertegenwoordiger was op de Top van de Nationale en Islamitische Facties in de Gazastrook. Khamis was betrokken bij de leiding van de terreuraanslag in de gemeenschap van Atsmona in maart 2002, waarbij vijf Israëliërs werden vermoord.


Ook werden vandaag Tahsin Muslem, commandant van de gevechtsbijstandscompagnie die verantwoordelijk was voor de speciale troepen in Beit Lahia, Jihad A'azem, een Hamas-inlichtingenonderzoek functionaris in Zaytun, en Munir Hareb, hoofd van Public Affairs bij de Rafah-brigade, gedood.

456 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page