top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF opnieuw in Jenin actief; verdachten opgepakt die aanslag wilden plegen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Zondagochtend vroeg zijn IDF troepen de stad Jenin en het dorp Ya'bad bij Jenin binnengetrokken als onderdeel van de arrestatie van gezochte terroristen, waarbij verschillende verdachten van het plannen van een aanslag werden gearresteerd. Palestijnse militanten die op de troepen wachtten, openden het vuur op hen. Er werden geen slachtoffers gemeld.


Ya'bad is de thuisbasis van de Palestijnse terrorist Diaa Hamarsheh die Israël illegaal is binnengekomen vanuit het dorp en op 28 maart op een schietpartij in Bnei Brak bij Tel Aviv ging, waarbij vijf mensen werden vermoord.

Soldaten van de Duvdevan-eebheid en undercoveragenten van de grenspolitie van Judea en Samaria, arriveerden vroeg in de ochtend in het kamp na nauwkeurige inlichtingen van de inlichtingenafdeling en de Shin Bet, Familieleden werden ondervraagd, maar zijn vader weigerde zich aan te geven.

De IDF zei dat Palestijnse gewapende mannen het vuur openden op troepen die actief waren in de stad Jenin en andere nabijgelegen dorpen. Op beelden die online werden geplaatst, was zwaar geweervuur ​​te horen in het gebied. De IDF zei dat er geen Israëlische slachtoffers waren.


Ondertussen zijn Palestijnse relschoppers de graftombe van Jozef bij de stad Nablus binnengegaan en hebben ze het heiligdom 's nachts vernield.

Volgens de publieke omroep KAN kwamen ongeveer 100 Palestijnen de site binnen en sloegen er voorwerpen in. Het graf wordt vereerd door joden, christenen en moslims en is vaak een vlampunt geweest voor geweld.


Het vernielde graf van Joseph. Foto via social media


De Israëlische autoriteiten hebben zaterdag nieuwe beperkingen opgelegd aan het regio Jenin op de Westelijke Jordaanoever, waar herhaaldelijk vuurgevechten zijn geweest tussen Israëlische soldaten en Palestijnse schutters en waarvan de daders van twee recente grote terreuraanslagen afkomstig waren.


De controleposten van Jalameh en Rihan in het Jenin-gebied zullen worden gesloten voor Arabische Israëli's om binnen te komen en te verlaten, volgens de Israëlische militaire verbindingsorganisatie met de Palestijnen, COGAT.


De oversteekplaatsen zijn een belangrijke economische slagader voor de stad. Arabische Israëli's komen regelmatig binnen om te winkelen in Jenin, en de heilige maand Ramadan is een cruciaal moment voor bedrijven om in de problemen te komen.


Tegelijkertijd gaf minister van Defensie Benny Gantz aan dat Israël zijn beleid zou voortzetten om tijdens de ramadan enkele beperkingen voor Palestijnen op de rest van de Westelijke Jordaanoever te versoepelen.131 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page