top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Iets minder nieuwe besmettingen op zaterdag in Israël, positiviteitspercentage 5,38%


Mensen stonden vannacht in Tel Aviv in de rij om zich te laten vaccineren. Screenshot KAN nieuws


Uit zondagmorgen bekend gemaakte cijfers van her ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er op zaterdag 4.145 nieuwe besmettingen in Israël zijn bij gekomen. Dit lagere aantal heeft mogelijk te maken doordat er zaterdag iets minder mensen zijn getest


Op zaterdag werden er 82.966 mensen op het COVID-19 virus getest, zo een 50.000 minder dan op werkdagen. 5,38% van hen bleken positief te zijn waardoor het aantal actieve patiënten in het land is gestegen naar 49.608.


Van hen zitten er 88 in een quarantainehotel en zijn er 877 in de ziekenhuizen opgenomen, waarvan 524 als ernstig ziek worden beschouwd, en 116 in krkitieke toestand verkeren met 86 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten.


Het dodental is gestegen tot 6.632.


Eerder hebben wij al gemeld dat direkteuren van de grotere ziekenhuizen in Israël mee deelden dat de meeste patiënten op de intensive care op dit moment overwegens niet gevaccineerde jonge mensen zijn.


Om de druk op de ziekenhuizen te doen afnemen is er een plan met de vier ziekenfindsen gelanceerd waarbij virus patiënten thuis zullen worden verzorgd zolang dit hun situatie toelaat.


Verder zullen op op een tiental plaatsen in het land nu 24/7 vaccinatie centra worden geoipend, nadat op zaterdagavond bleek dat het nachtelijke vaccineren in Tel Aviv een grott succes was geworden waarbij vele honderden zich hebben laten vaccineren.


Inmiddels hebben 5.841.218 mensen hun eerste vaccinatie ontvangen, 5.412.342 zijn tweemaal gevaccineerd en 866.315 mensen zijn drie keer gevaccineerd.60 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page