top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nachtelijk vaccineren groot succes; meeste patiënten op intensive care zijn niet gevaccineerd


Dizengoff plein Tel Aviv zaterdagavond. Screenshot Channel 12 News


Zaterdagavond is men voor het eerst begonnen met het vaccineren tijdens de nacht. Tussen zaterdagavond 8 uur en zondagmorgen 4 uur hebben honderden mensen zich laten vaccineren in mobiele units die ware neergezet op het Dizengoff plein in het centrum van Tel Aviv. Inmiddels hebben directeuren van de grootste ziekenhuizen in het land laten weten dat het overgrote deel van de patiënten op de IC niet is gevaccineerd en "schuldig zijn aan deze 4e coronagolf", zoals zij zeggen.


Nu het vaccineren tijdens de nacht een groot succes is gebleken in Tel Aviv, is besloten dit te gaan uitbreiden naar een tiental andere steden in Israël.


Vele honderden hadden zich al voor de start van het vaccineren, om 8 uur zaterdagavond, verzameld op het Dizengoff plein in het centrum van Tel Aviv. De bedoeling was het overwegend jingere uitgaanspubliek te bereiken, maar het was opvallend dat ook vele ouderen zich lieten vaccineren.

Eerder had premier Naftalie Bennett op zaterdag in een uitgebreide Facebook post de Israëlische bevolking opgeroepen zich te laten vaccineren waarbij hij o.a. schreef dat “Al het mogelijke wordt gedaan om lockdowns te vermijden, die destructieve instrumenten zijn voor ons levensonderhoud, voor de economie en voor het onderwijs van onze kinderen”, schreef Bennett in een lange Facebook-post. "Lockdowns zijn een laatste redmiddel."


"Ons doel is eenvoudig: de gezondheid van de burgers van Israël beschermen, en ook de economische toekomst van de staat Israël behouden", schreef hij.


Bennett waarschuwde voor "zware dagen" die komen, maar zei: "Ik ben er zeker van dat als we handelen in overeenstemming met het plan en als de burgers van Israël maskers dragen, zich zo snel mogelijk laten vaccineren, en in het algemeen - als we solidair en wederzijds hulp bieden, we de Delta-variant zullen overwinnen.”


Ondertussen hebben verschillende direkteuren van grote ziekenhuizen in Israël aan de Hebreeuwse krant Ynet laten weten dat het overgrote deel van de patiënten op de IC in hun ziekenhuizen, niet is gevaccineerd.


Dr. Noa Elyakim, directeur van de afdeling Interne Geneeskunde van Corona van het Beilinson ziekenhuis in Petach Tikva zei " dat op één na alle intensive care-patiënten niet zijn gevaccineerd en dat dit voornamelijk jonge patiënten zijn, zij zijn voornamelijk de oorzaak van deze vierde coronagolf".


Professor Zvi Friedlander, directeur van de afdeling interne geneeskunde en de corona-afdeling van het Hadassah Ein Kerem-ziekenhuis in Jeruzalem zei "de afgelopen weken zijn er 25-20 patiënten op de afdeling geweest en dit waren allemaal jonge mensen die zich niet hadden laten vaccineren".


Ook direkteuren van andere grote ziekenhuizen in het land lieten zich in dergelijke bewoordingen uit.


Inmiddels blijft het aantal nnieuwe dagelijkse besmettingen rond de 6.000 per dag schommelen, waarbij het positiviteitspercentage rond 5% ligt. Dagelijks worden er tussen de 130.000 en 150.000 mensen op COVID-19 getest.130 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page