top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In 2020 voor een record van $ 2,5 miljard in Israëlische life sciences bedrijven geïnvesteerd


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Volgens een rapport van de Israel Advanced Technology Industries (IATI), een overkoepelende organisatie van hoge -tech bedrijven die actief zijn in Israël, is er in 2020 voor fondsenwerving voor de Israëlische life sciences-industrie, met gezondheidstechnologiebedrijven een recordbedrag van $ 2,5 miljard opgehaald, een stijging van maar liefst 55% ten opzichte van 2019.


Maar daar blijft het niet bij, want volgens de IATI is er in het eerste kwartaal van 2021 door Israëlische life sciences-bedrijven $ 900 miljoen opgehaald, het beste eerste kwartaal in tien jaar, zo blijkt uit de gegevens


Over het algemeen is de life sciences-industrie verdeeld in vier grote sub sectoren: digitale gezondheid, medische hulpmiddelen, biotechnologie en farmaceutische therapieën.


211 life sciences-bedrijven waren in 2020 betrokken bij investeringsdeals en 42 in het eerste kwartaal van 2021. Gemiddelde werd er per deal in 2020 voor $ 11 miljoen gefinancierd in de life sciences-industrie, een record bedrag in de afgelopen 10 jaar. Dat gemiddelde steeg tot meer dan $ 21 miljoen in het eerste kwartaal van het jaar, vergelijkbaar met de gemiddelde bedragen die in het vierde kwartaal van 2020 werden opgehaald, aldus het rapport.


"De markt voor Life Sciences en Health Technologies, ook wel health tech genoemd, wordt beschouwd als een van de grootste ter wereld en Israël heeft unieke troeven die potentieel voor wereldwijd leiderschap vormen", aldus IATI's CEO Karin Mayer Rubinstein in een verklaring.Eind 2020 waren er zo'n 1.750 life science-bedrijven actief in Israël, met meer dan 84.000 mensen in dienst, zo bleek uit de gegevens. In Israël zijn de afgelopen tien jaar meer dan 1.500 life sciences-bedrijven opgericht, of gemiddeld 150 bedrijven per jaar. De helft hiervan is nog actief.


Om ervoor te zorgen dat Israëlische bedrijven hun medicijnen en medische technologieën in Israël kunnen ontwikkelen en een groter aantal klinische proeven plaatselijk kunnen uitvoeren in plaats van dan in het buitenland, riep de IATI de regering op om een ​​plaatselijk orgaan op te richten, met functies die vergelijkbaar zijn met die van de Amerikaanse Food & Drug Administration.


Naast de strategische noodzaak, is er een economisch potentieel dat wordt geschat op tientallen en honderden miljarden dollars”, zei Mayer Rubinstein, de CEO van de IATI, maar daarnaast zal oprichting van een Israëlische FDA zal de Israëlische life sciences-industrie een boost geven en zal een magneet zijn voor wereldwijde bedrijven die in deze industrie actief zijn.


De vorig jaar ondertekende Abraham-Akkoorden met de Verenigde Arabische Emiraten openen een nieuwe markt voor het Israëlische gezondheidszorgecosysteem", aldus het rapport. Deze nieuwe markt "staat te popelen om nieuwe technologieën toe te passen en dient tegelijkertijd als een potentiële verbinding met andere nieuwe Arabische markten."29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page