top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In aanwezigheid van Israël's first lady trad Israel Philharmonic op in Abu Dhabi


Foto via Israel Philharmonic


Het Israel Philharmonic Orchestra heeft dinsdag een historisch concert gegeven in Abu Dhabi, waarmee het de eerste show is die het orkest in 77 jaar in het Arabische land heeft opgevoerd.


De laatste keer dat het orkest optrad in een Arabisch land was in 1945, toen het in Egypte te gast was in de hoofdstad Caïro.


Het concert werd geopend met het Israëlische volkslied, Hatikva, dat voor het eerst werd uitgevoerd door het Israel Philharmonic in een Arabisch land.


Michal Herzog, echtgenote van de Israëlische president Isaac Herzog, woonde dinsdag als eregast het historisch optreden bij van het Israel Philharmonic Orchestra in Abu Dhabi.


"Ik ben verheugd om deel te nemen aan een historisch en baanbrekend evenement, dat een nieuwe sprong voorwaarts betekent in de warme betrekkingen tussen onze landen, en dit keer op cultureel niveau, geleid door een van onze belangrijkste culturele symbolen, het Israel Philharmonic, ' zei Michal Herzog.


“Geluiden hebben een speciale kracht die de ziel ontroert en mensen, gemeenschappen en naties met elkaar verbindt. Duurzame vrede tussen onze landen berust in de eerste plaats op vrede tussen mensen”, merkte de first lady op, eraan toevoegend dat Israël en de VAE “de toekomst van vrede zullen blijven versterken” door middel van economische, culturele en sociale stichtingen.


Abdullah bin Zayed en de vrouw van de president van Israël tijdens het historische concert van het Israel Philharmonic Orchestra in Abu Dhabi blijkt uit deze tweet van de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de Verenigde Arabische Emiraten:

63 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page