top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In de zuidelijke heuvels van Hebron is een historische slingersteen ontdekt


Het 3cm grote loden projectiel ontdekt op archeologische vindplaats in de zuidelijke heuvels van Hebron. Foto Woordvoerderseenheid Cogat


Een 3cm groot loden projectiel dat dateert uit de tijd van de Makkabeeën werd zondag ontdekt in Zif, een archeologische vindplaats in de zuidelijke heuvels van Hebron, door de archeologische afdeling van Cogat die het burgerlijke bestuur uitvoert in Judea en Samaria.


Het projectiel draagt ​​de naam van Diodotus Tryphon, een Hellenistische koning die van 142-138 voor Christus over het Seleucidische rijk regeerde. Op het projectiel is ook een symbool geëtst dat Zeus voorstelt, de godenkoning van de oude Griekse religie.


Tryphon staat bekend om de moord op Jonathan, een van de zonen van Mattathias, de opvolger van Judah Maccabee als leider van de Makkabeeën en Hogepriester van Judea.

Jonathan was de jongere broer van Judah Maccabee, die de opstand van de Makkabeeën leidde tegen het Seleucidische rijk in 167-160 v.Chr. nadat koning Antiochus IV Epiphanes decreten had uitgevaardigd die de joodse religieuze praktijk verbood.


Na het herstel van de Joodse eredienst en de herwinwijding van de Tweede Heilige Tempel in Jeruzalem, dat wordt gevierd op Chanoeka, benoemde Judah Maccabee Jonathan als Hogepriester. Hij werd uiteindelijk de legeraanvoerder van de Makkabeeën na de dood van Juda.


"We blijven nieuwe vondsten ontdekken die bijdragen aan de rijke geschiedenis die honderden en duizenden jaren geleden op de Westelijke Jordaanoever plaatsvond", zei Hananya Hizmi, officier van de archeologische afdeling van de civiele administratie.

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page