top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In eerste maand na opening 10.000 bezoekers voor het nieuwe Portugese Holocaust museum


Foto Holocaust Museum of Oporto


Het nieuwe Holocaustmuseum van Portugal in Porto, heeft in de maand na de opening meer dan 10.000 bezoekers ontvangen, met een gemiddelde van 300 bezoekers per dag, uit heel Portugal en Spanje.


Met bezoeken van medewerkers en ambassadeurs van de ambassades van Israël, de Verenigde Staten, Rusland, Frankrijk, Zweden en anderen, staat het museum ook in de politieke en diplomatieke belangstelling.

Foto Oporto Holocaust Museum


"De typische bezoekers van het Oporto Holocaust Museum zijn tieners en gewone burgers. Er staan ​​altijd lange rijen mensen te wachten om binnen te komen, vanwege de beperking van het aantal bezoekers dat is vastgesteld door de Portugese gezondheidsautoriteiten.


Het is interessant om op te merken dat er al taxichauffeurs zijn geweest die besloten het museum te bezoeken nadat ze verschillende geïnteresseerden hierheen hadden gebracht ”, zegt Jacob Levi, een lid van de Joodse Gemeenschap van Porto, die het Holocaust Museum bezoekt, tegen de Jerusalem Post.

Foto Holocaust Museum of Oporto


Gabriela Cantergi, lid van de Community Board, zegt dat 'het Holocaustmuseum is ontworpen als onderdeel van een interreligieus, filantropisch en antisemitisme project dat cursussen voor docenten, films over de geschiedenis van de Joden in Portugal en bezoeken aan de Joods Museum en de Synagoge in Porto. Door de enorme omvang die het in zo'n korte tijd heeft aangenomen, is het echter een autonome faciliteit geworden die al door de Portugese samenleving is overgenomen."


Het museum biedt lezingen van afstammelingen van overlevenden van de holocaust die vertellen over de ervaringen van hun ouders in de Holocaust voor museumbezoekers.

Foto Holocaust Museum of Oporto


Een van die sprekers is Josef Lassman, wiens moeder Auschwitz heeft overleefd en wiens vader zijn hele familie heeft verloren in de Holocaust.


"De meeste bezoekers zijn zich niet bewust van wat er tijdens de Holocaust is gebeurd. Als ze door het museum gaan en ontdekken dat ze rechtstreeks met een kind van overlevenden van de Holocaust kunnen praten, is dat altijd het meest ontroerende moment van het bezoek", aldus Lassman, die eraan toevoegt dat er lange, geïnteresseerde, zeer aangrijpende gesprekken tussen de bezoekers en mijzelf zijn."


Het museum is elke weekdag geopend van 14.30 uur tot 17.30 uur, met gratis toegang tot juni voor iedereen en vanaf dan voor bezoekers onder de 30 jaar.
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page